Apsiverkusi, klūpanti ir maldaujančiai bučiuojanti Junkerso rankytę – tokia “strong and stable ©“ buvo praimė Kvanka, kaip buvo nutekinta atsiliepimas iš savaitgalio vakarienės dėl ES ir Brexit derybų pajudinimo iš mirties taško.

Betrūko, kad dar pasiūlytų nučiulpti, bet po to holivudinio kuilio išviešinimo ES pareigūnai tenkinasi JK sodomizavimu vietoje pietinių malonumų. O tokiu atveju visiškai nesvarbu, kieno tai pasturgalis – Boriso ar Teresės. Vis tik pastaroji išsimaldavo, kad ją ES paliktų kabinete pas katuką Larry vietoje Labradurniaus Boriso, kuris iškeistų į šį savo katuką Palmerstoną.

Ne tai, kad ES labai gąsdina tokia perspektyva, nes JK ar taip, ar kitaip su tuo Brexit yra žopa (rus. pasturgalis), bet tiesiog ZOPA (zone of possible agreement) persislinko arčiau Junkerso pradinės įvardintos sumos – €80mldr, nes prie Florencijoje tuščiai salei prižadėtos £18mlrd išpirkos dabar Kvanka padvigubino statymą ir primetė dar £20 mlrd., dėl ko ES susimildama gailestingai už šiuos menkučius €50mlrd (svariukais ar euriukais – nelygu kokių pinigėlių Britanytė turės susimokėti sąskaitėlei) išpirkos pratęsia iki 2021 metų teisę būti EEA (arba B, jei lietuviškai – Europos Ekonominė Bendrija, kas ir yra ES pagrindas ši rinkos ir muitų erdvė bei sąjunga).

Va ir visa JK referenduminė arogancija – norvegiško stiliaus narystė, išsaugant tik ministro vietą ES Vadovų taryboje, tačiau pasiliekant ir vykdant visas (!) Briuselio primestas ES direktyvas (“susigrąžinkime suverenitetą!“ – LOL), laisvą ES piliečių judėjimą (“sugrąžinkime sienų kontrolę!“ – LOL), laisvą darbo jėgos judėjimą (“kontroliuokime imigraciją iš Europos!“ – LOL) ir, už ką nebetenkantis darbuotojų ir verslo bei įtakos dėkingas London City, laisvą kapitalo judėjimą (su ES numatytomis kapitalo kontrolės direktyvomis – LOL).

Ir prie visa to – dabar Briuselis sprendžia, kas sėdės Žemėjančios gatvės Nr.10 name. Nuostabu.

Konfidencialūs šaltiniai publikuoja Teresės motyvacinius apatinukus, kuriais ji vilkėjo susitikimui po oficialiu kostiumėliu

Kaip ir prieš referendumą rašiau, kad man, kaip ES federalistui, bus išties #smagu, kai jie patirs visą pažeminimą ir vargus dėl Brexit, tai išsipildė netgi anksčiau, nei to pats tikėjausi.

Taip, ekonomines pasekmes jaučiu ir aš, bet kai esi varguolis imigrantas, kurio jau ir išsivyti nebegalės (ačiū ES!), tai didelio skirtumo išties nėra – ekonomikos atsigavimą, aišku, patys sugriovė, o noras grįžti į “šlovingą“ praeitį 100 metų atgal eina kartu su ekonomikos atsilikimu irgi panašiam laikotarpiui, tai “tas ant to“, kaip sako Lietuvoje viena iš trijų geriausių visų laikų finansų ministrių.

Stiff upper lip? Kad jau virpa ta lūpytė, ašaroja Teresytė. LOL

* * *

Kad jau torių Kabinetas pritrūko ižde svariukų, tai mano miesto meras nusprendė pasipinigauti prieš teršėjus, prie C zonos pridėdamas papildomai dar ir T zoną, įvažiavimas į kurią kainuos dar £10 prie jau esamų £11.50 už taršą centrinėje C zonoje (arba £65 baudos, sumokėtos pavėlavus per 14 dienų, arba £130 per likusias 28 dienas, arba £195, jei gauni baudos pranešimą raštu, kad jau vėlu, ir lauks tavęs magistrato Jo Garbė su peruku).

Vis tik kai kurie užsispyrę vairuotojai džiugina savo glušumu kaip ir vilniečiai, kurie važinėja iš pakraščių į darbus centre, kiurksodami spūstyje ir keikdami savo merą, kad tas nieko nedaro aniems rupūžėms pašalinti iš kelio, kurie stovi juostoje šalia arba priekyje – sako, gal miesto transportu ir greičiau, bet esu įpratęs vairuoti. Ir ką tu jiems? Nebent ne £10/d., o £99/d., ko gero, kad tikrai išliptų jau lauk iš savo ratų.

Nors vilniečius tai dar suprasti galima – miesto transportas ten važiuoja tarsi būtų pats sau, nes miesto srautai pasikeitę, o maršrutus dar prie Antano Sniečkaus dėliojo.

* * *

Gvardijos kavalerijos arklidžių miesto centre perdaryti į prabangius butus (kuriuos nupirktų kinai arba rusai, ir šie kiurksotų tamsiais langais ištisus metus) nuspręsta nebeparduoti.

Oficiali priežastis – pakilusi terorizmo grėsmė. Nors galėjo pasakyti, kad tiesiog karališka babcė arkliukus labai myli ir mėgsta tarpuose nuo savo korgių ir Pilypo juos paglostinėti – jodinėti jau nebepajėgia, nes ir savo landroverį nusprendė nebevairuoti dėl garbaus amžiaus (jau šiemet pergyveno mano močiutę).

O reali priežastis, ko gero, yra daug banalesnė – Londono nekilnojamo turto butų rinka bliūkšta. Ir ypač prabangiame segmente (kuris ir yra įdomiausias ne Londone gyvenantiems bei juodų pinigų iš savo šalių korumpuotos rinkos prisilupusiems), kur jau ir £2mio kainuojantis namas parduodamas su £1mio nuolaidėle.

Oi ne, čia juk dar nėra burbulo sprogimo – gi vyriausybė strong and stable ©, visa ekonomika stiff upper lip attitude ©, ir todėl piliečiai keep calm and carry on ©.

Bet šiaip atvykite kalėdiniams apsipirkimui – BOE gerai valiutos padegino svaro kursą prilaikydamas nuo visiško tėškimosi, tai dabar net palūkanas ketina užsikelti. Na ir kas, kad tai dar vienas šūvis ekonomikai į koją? Vis tiek toji nebebėga – galima ir pašaudyti. Čia toks nacionalinis sportas sau į kojas šaudyti – gal todėl iš glušių dar iki man gimstant valdžia ir atėmė ginklus.

Nepaisant to, bendrai užregistruotų policijoje nusikaltimų per metus padidėjo 13%. Turint omeny, kad Baltasalė sumažino finansavimą Škotų Kiemui, nestebina ir MI5 (britų kontržvalgyba – nacionalinis šalies vidaus saugumas) šefo verksmai bei dantų griežimas, kokia dabar klaiki padėtis dėl teroristinės grėsmės ir reagavimo į ją, nes terorizmas terorizmu, o miesto policija turi ką veikti ir kasdien, todėl lėšos ir pareigūnai perskirstomi ne MI5 naudai.

Tai šiaip mokesčius už automobilių taršą galima išties pasididinti, nes dėl savo kėdės praimė Kvanka vis tiek iždą Europai dar labiau iššvaistys, nepalikdama svarų bobikams.

* * *

Virpa britiška lūpytė,
Ašaroja Teresytė –
Bliūkšta Brexit pažadai,
Susimovus visiškai.