Mark Twain: “Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.“

* * *

Vis dar gebantiems skaityti ir skaitymą laikantiems malonumu, čia rašoma apie politiką, ekonomiką, finansus, verslą ir visuomenę visame tame – be jokio menamo apsimestinio objektyvumo ir todėl per pankiškai pašaipų asmenišką mano požiūrį.

Viskas nuo “beširdžio liberalo“, kuriame šneka cinikas, apimtas kartais išvešėjusios mizantropijos priepolio, bei idealistas, kuriam norisi kartais nors truputį geresnės ateities žmonėms ir savo tėvynei, atsiribojant nuo bet kokios klaidingai vadinamos “valstybės“, dėl ko neretai apšaukiamas dar ir “anarchistu“.

BabitzDuchamp_thumb

Marcel Duchamp ir Eve Babitz žaidžia šachmatais Pasadena Museum of Art 1963m. (iš dangerousminds.net)

Rašiau anksčiau čia tik prišokamai, kol maždaug jau nusistovėjo bent kartą į savaitę pirmadieninis mano įrašas, o kitomis savaitės dienos galima skaityti seiikan.wordpress.com arba skipperltu.wordpress.com, o gal net ir neskaitau.wordpress.com.

Įrašai yra čia net nebūtinai pagal esamas dienos ar netgi savaitės aktualijas – kam dabar įdomios būtų savaitinės apžvalgos prie trijų sekundžių dėmesio sutelkimo ir isterikavotos infošiukšlių kaitos portaluose?

Aš netgi dukart čia dariau pertrauką ištisiems metams, manydamas, kad tęsti nėra būtinybės ir nėra tam laiko per svarbesnius dalykus gyvenime, tad nesu tikras, kad nebus ir trečio tokio nukvakimo, kai turiu aukščiau paminėtus dar du tinklaraščius, skirtus buriavimui ir karate, o laiko rašymui turiu ne tiek ir daug, tai iki šiol sakau ačiū vienai priekabiai vadovei amerikietei Susan, kuri kažkada priverstinai išmokė mane spausdinti klaviatūra ne dviem pirštais ir dar labai greitai (nenuostabu, kad jos pirmasis automobilis, sulaukus 16-kos, buvo Ford Mustang).

Sutinku, kad mano įrašų apimtis jau gal ir nebeatitinka nūdienos žuvelės smegenėlių dėmesio sutelkimo trukmės reikalavimų, tačiau ir šiame tinklaraštyje rašoma, kaip minėjau, ne kasdien, o pasitaikanti analitika yra būtinai papildoma išsamiais kontekstiniais paaiškinimais bei literatūriniais nukrypimais jūsų pramogos dėlei.

Žmogui, kuriam pagal temas čia ir taip nebūtų įdomu, arba kuris jau skaityti nebemoka ar jau yra nuo skaitymo atpratęs, nes tie įgūdžiai prapuolė (tiksliau – reikiamos tam neuronų jungtys smegenyse negrįžtamai atrofavosi), tai nebus skaityme, aišku, išvis jokios pramogos, ir jam bet kokios apimties tekstas bus per ilgas.

Todėl aš rekomenduoju laiką čia, užuot iššvaisčius tuščiai kokiuose “socialiniuose tinkluose“, praleisti ne pripuolamai ir permetant tik akimis “susipažinimui“, bet ramiai bei gurkšnojant jums patinkantį gėrimą.

*

Galite balsuoti už įrašus ir piniginiais vienetais – žr. sąskaitas ir kontaktus čia.

Dėkoju visiems iš anksto!

*

Pasikviesti mane paskaitai, seminarui bei temos pristatymui ar kokios nors savo varkės prasukimui galite el.p.: egidijus taškas nasevicius eta gmail taškas com

*

Diskusija komentaruose prie įrašo čia niekad nesigaus su mažamečiais debilais™, kurie atėjo su belenkokiu niku ar feikiniu email vienkartiniam savo šūdmintelės trystelėjimui – nepaisant paikų lūkesčių, aš net ir perskaityti to vis tiek nespėsiu, kai Akismet automatiškai blokuos ir pratrins.

O jei jus kažkas komentaruose idiotu išvadintų argumentuotai, tai, žinokite, kad aš esu senamadiškas ir su tokia argumentacija nesiginčysiu, kaip ir nesu darželio auklytė, kad šluostyčiau ašarėles ar lėkčiau paknopstom kažką trinti, jei tai nėra atviro chamizmo tyčinis pasireiškimas arba Lietuvos įstatymų pažeidimas (tuo mano moderavimas ir baigiasi).