ĮSTATYMU REIKALAUJAMAS OFICIALUS PERSPĖJIMAS: ŽEMIAU PUBLIKUOJAMA NEAPMOKĖTA POLITINĖ REKLAMA (jei kas tokią išvis įžvelgtų)


Sako, jei labai niežti, tai pasikasyk.

Jei niežti balsuoti, tai čia jau bėda, nes pasikasymas nuo to nepadės, tad teks kėblinti išmesti savo užbrauktą kryželį ant tam skirto popierėlio į balsadėžę.

Toks procesas taip vadinamoje demokratijoje kartojasi reguliariai, neskaitant tų atvejų, kai susipjovę politinės gaujos nusprendžia atrakcioną apturėti kitu, nei tam pagal Konstituciją skirtu, masinio nudurnėjimo laiku (o to atvejo, kada civiliniais ar kariniais perversmais pakeičiama prieš tai lyg ir teisėtai išrinkta valdžia, tai čia net anarchistiniais sumetimais dabar nenagrinėsime, kad nepritrauktume bereikalingo sanitarų iš Vatnykų Sanatorinio Dispanserio dėmesio).

Artimiausi panosėje bus Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai jau ateinančio mėnesio 12-tą dieną (po ko tikėtinas perbalsavimas, palikus tik du daugiausiai prisibalsavusiųjų, dar bus gegužės 26-tąją), prasidėjus gi jau išankstiniams balsavimams nuo gegužės 7-osios, nors daug kam, matau, yra jau dabar panižę atsikryžiuoti prie jų pasirinktos pavardės.

Tad va taip ir ateina tas metas, kada ir šiame tinklaraštyje yra paskelbiama itin svarbi ir nenuginčijama mano nuomonė, ką aš ir vėl galvoju apie tuos politiniame striptize besirangančius kandidatus, šių oponentams nepamirštant šliūkštelėti vienas kitam kokios nors paplavų substancijos, tuo aiškiai parodant šios šalies piliečiams, kokiu išvietės turiniu telaiko jų politinį sąmoningumą, užuot aptarinėję vienas kito programines idėjas ir tolimesnius šios institucijos strateginius siekius “vardan tos“ ir šios tautos.

Aišku, jeigu aš būčiau koks visuomenininkas įkakotukas, tai kažkaip tą jūsų nuomonę savo manipuliaciniais išvedžiojimais suformuočiau bei nukreipčiau man (ir man už šį triūsą sumokėjusiam kandidatui!) palankia linkme, tačiau niekas man už tai ir vėl nesumokėjo (netgi balso iš manęs neperka už kokį bent Kentukio burbono Wild Turkey 101 arba bent 81 butelį, šykštuoliai, kas, beje, irgi nėra čia jokia alkoholio arba amerikietiškos svajonės reklama, nes ir už šitą UAB Tridens LT iš Švitrigailos 11M, rupūžės plaukuotos, irgi nesusimokės netgi minėtu prekybiniu pavyzdžiu!).

Todėl patys dar ir žinokitės, už ką jums balsuoti (arba išvis nebalsuoti – nes tai nėra jokia pilietinė prievolė, kaip glušiai vapa, bet jūsų konstitucinė teisė), tame tarpe ir savo eurais prie alkoholio lentynos, kai visada šaika čia leis rinktis tik iš tų pačių tokius pačius – netgi jei netyčia į tą pasirinkimų tarpą prasmuktų koks “nesisteminis“.

Tad kaip šįkart Simono Daukanto aikštės hipodrome su tais prie starto trepsinčiais (sic!) septyniais vienas už kitą gražesniais (net jei oficialiai šį titulą teturi jau anąkart šį bėgimą laimėjęs) ristūnais ir viena darbščiai kitoje tėviškės aikštėje ariančia kumele (atsiprašant už kalambūrą), kuri, suprask, ir šiose plynėse tos vagos nepagadintų (kažkur jau tai girdėta…)?

* * *

Tų iki starto nepriėjusių neaptarinėsime, nes čia net aš nekart buvau keliamas kandidatu į kandidatų kandidatus, bet net nepasirūpinau taip registruotis jokiu kandidatu į kandidatus, idant tuščiai iš VRK gaučiau parašų rinkimo lapus, kurių net siūlytojai po to nepasirašytų, pakartodami jau tiesmukai man, kad išties jie taip tik mandagiai mane bandė pasiųsti ten, iš kur paprastai nepareinama.

Ką jau čia apie mane kalbėti, kai net generolas ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus nebesurenka jį palaikančių parašų, nors, atrodytų, vien per savo buvusius kolegas turėtų surinkti daugiau, nei formaliai VRK reikalaujama.

Čia gal tame už gardo likusių tarpe išsiskiria tik valstietis psichiatras Aurelijus Veryga, kuris pats po bendro susitikimo ir kampanijos aptarimo nusišalino vardan jo ir ramunėlių partijos toliau paskelbto palaikomu Igno Vėgėlės, pastarajam gi savo protėvių slidžią pavardę patvirtinus ir po keleto dienų ciniškai išsirangius nuo šių paramos, palaikymo ir, buvę ar nebuvę, kokių nors pažadų.

Ko gero, tai pirmas toks atvejis, kiek pamenu, prezidentiniuose rinkimuose, kuomet vienas kandidatas taip suktai pašalina iš kampanijos savo konkurentą, jau net nekalbant apie tai, kad toks aiškus atmetimo vienos iš pagrindinių, praeitoje kadencijoje valdančiosios, o šioje Seime – esminės opozicinės, Lietuvos partijų jo politinis gestas irgi nepasitarnaus tautos suvienijimui, ko bent formaliai tikimasi pagal Konstituciją iš LR Prezidento.

Aš suprantu, kad šio advokato visuomeniniai “advokatai“ gali užsikepti (atsiprašant už kalambūrą apie rangymąsi ant keptuvės), nes, suprask, jokių formalių deklaracijų abu kandidatai ten nepasirašę, todėl “nesiskaito“, tačiau po susitikimo deklaraciją padaręs vienas iš tų, kurį po to pratylėjęs, patylėjęs ir apsigalvojęs taip tik “išdūręs“.

Net jei valstiečiai taip nusprendė susikurti sau alibi pasitraukimui ir pataupyti lėšas, nešvaistydami šių tolimesnei kampanijai, kuo aš labai abejoju, nes tuomet net nebūtų išvis prasidėję sėkmingai su parašų surinkimais būtent savo kandidatui, o kūrę įspūdį apie platesnį politinį aljansą ir bendrą jiems kandidatą prieš esamą valdžią (ir tuomet du čia vėl kandidatuojančius valstybės aukščiausius pareigūnus).

Ne tai, kad man labai A. Verygos gaila ar R. Karbauskio partijos iššvaistytų tuščiai pinigų ir laiko, bet I. Vėgėlė man taip tik įsirašė į tuos, už kuriuos jau savo balso nebeparduočiau, jei net bandytų kažkas papirkti – o apie tai, kad dykai mane įkalbintų, tai leiskite taip pažvengti žirgeliu lankoj.

* * *

Tai kas ten dar tokie?

Pažiūrėjus į šį iliustracijoje VRK kandidatų į LR Prezidentus sąrašą, tai matome sąmoningą arba tiesiog paiką VRK manipuliaciją: ar galite man pasakyti, kas ir kodėl taip įvardinti kaip “politinės partijos kandidatai“ ir “politinių partijų iškelti kandidatai“ – iš kurių, koks atsitiktinumas (juk ne sąmoningai taip, ar ne taip?) yra išskirta Ingrida Šimonytė.

PIŠ santrumpa įvardinama kandidatė, beje, yra TS-LKD narė nuo 2022-ųjų, tad kam ta manipuliacija, kad ją iškėlė politinė partija, bet šiaip jau toji, suprask, yra “savarankiška“ (nors formaliai prie “savarankiškų“ sąrašo neprirašyta, o tai kaip kitaip išskirsi, atsiprašau, manipuliacija dar nepaeis)?

Juk iš “politinių partijų“ kandidatų, tarkime, Andrius Mazuronis yra nuo tų pačių 2022-ųjų netgi Darbo partijos pirmininku, kai ten pat greta paminėtas Dainius Žalimas nuo Laisvės partijos išvis nėra šios nariu, kiek man iš atvirų šaltinių žinoma (o gal kažką praleidau?) – tokiu atveju, PIŠ yra kažkas tarpinio (ša, husarai!) tarp A. Mazuronio ir D. Žalimo, bet kaip taip nutikę, kad ne tarpe šių sąraše, o atskirai išskirta prie “sviestuoto sviesto“, kai tarp šių tėra paprastu partiečiu įrašytas iš skvernelinės demokratijos organizuotos grupuotės?

Jei jau VRK tokiu būdu norėjo subtiliai pasišaipyti iš TS-LKD pirmininko, kuris nei į Seimo Pirmininkus netikęs (nepaisant to, kad šio “šaika“ yra maždaug pusė esamos valdančiųjų koalicijos), nei į Vyriausybės vadovus (jei jau žaidžiame “parlamentarizmą“ britišku stiliumi), nei kandidatuoja į LR Prezidentus (pačiai jo “vadovaujamai“ taip vadinamai “partijai“ iškėlus kiek daugiau nei prieš pusantrų metų tapusią narę), tai, žinote, aš tuo nepatikėsiu, nes iš partinių tik minėtasis A. Mazuronis kaip savo partijos pirmininkas tekandidatuoja (net etatiniu kandidatu visada dalyvavęs lenkų Valdemaras Tomaševskis, d.ž.k. Waldemar Tomaszewski, šįkart nepasivargino pasirašyti parašus surinkti, kas jam visada pavykdavę), bet kažkodėl jis nėra VRK sąrašuose į atskirą grupę taip analogiškai irgi išskirtas.

Neabejoju, kad VRK turėtų tam kažkokį jiems logišką paaiškinimą, tačiau man iš šalies to nesimato – bet už tai matosi išankstinė manipuliacija išskiriant vieną kandidatę nuo kitų, kurie sugrupuoti į du skirtingus “politinių partijų“ ir, suprask, “savarankiškų“ sąrašiukus.

Tuomet gal iškart išskirkite pagal kandidatų šlapinimosi pozą, kaip dabar yra madinga ir profesines “kompetencijas“ apibrėžti?

* * *

Taigi, kaip ten su pastaraisiais “savarankiškai“ į pisuarą nusitaikančiais?

Šių yra ketvertukas, bet ne muškietininkų (šiaip ir d’Artagnan buvo kardinolo gvardiečiu, o ne karališku šauliu, jei kas A. Dumas romano herojus jau primiršęs), iš kurių ir vėl, mano nustebimui, antrai kadencijai kandidatuojantis einamasis ekselencijus Gitanas Nausėda.

Šiaip juk gautų visas prezidentines privilegijas bei rentą ir po vieno paprezidentavimo – kaip velionis AMB, nors neformaliai, tai po, skaityk, tik pusės, nes kai atėjo jam opozicinė dauguma į Seimą, taip visos jo konstitucinės galios ir užsivožė variniu dubeniu, tad po to nuėjo į, atrodytų, žemesnio rango, bet Vyriausybės vadovus, kol jau užsivožė vėliau ir medinis makintošas.

Tokiu atveju, matyt, ir einamąją G. Nausėdos kadenciją galime laikyti išvis nuline, nes toji pati priešiškai ir jam nusiteikusi bei visą laiką nuo išrinkimo juk blokavusi šio visas iniciatyvas, šantažavusi (štai ir vėl kelintąkart impyčmentu!) bei sąmoningai ir nuosekliai griovusi dalykinę bei asmeninę reputaciją.

Ir taip be paminėtojo Algirdo Mykolo Brazausko, juk tokią pačią nykią ir pataikaujančią pamename antrąją šio vėl kandidato globėjo Valdo Adamkaus kadenciją, kurioje tas ne tik buvęs politiškai užblokuotu, bet net ir išvaikius šio dipukus patarėjus bei padėjėjus.

Aš G. Nausėdos vietoje išvis nebandyčiau laimės ir vėl laimėti antrąkart (kaip tą susipratęs politinės konjuktūros nuojautą turėjęs AMB ir savo laiku juk padaręs), kad jau pagaliau, tikėtina, po esamai valdančiai koalicijai nepavyksiančių ateinančių šių metų Seimo rinkimų galima būtų parodyti, kaip išties gali patenkinti kokius ten lūkesčius į tave pirmąkart sudėjusių rinkėjų (net jei antrame ture anąkart dauguma jų balsavo ne už tave, bet prieš tave pirmą turą laimėjusią dabartinę PIŠ).

Bet gali būti, kad G. Nausėda gavo labai tvirtą viso to neviešo mūsų politinio (kompradorinio, bet jau nebe iš dempartiečių šaikos?) elito, taip be januškinių valstybininkų gal netgi vadintinų Lietuvoje ta “gilumine valstybe“ – ar apie ką ten tos Seimo “Pranešėjo“ komisijos išvados, kad VSD palaikymą ir šios vykdytą jo dėlei neteisėtą žvalgybinės informacijos rinkimą apie oponentus dar tik privatus asmuo turėjęs per praėjusius prezidentinius rinkimus?

Tuomet absoliučiai nesvarbu tame pačiame “savarankiškųjų“ sąrašėlyje ir tas politinio troliuko vaidmenį iš Petro Gražulio pilnai perėmęs Remigijus Žemaitaitis, ir jau minėtasis slidusis advokatas Ignas Vėgėlė, ir save kovotoju su užsienio įtakos agentais pasiskelbęs medicinos profesorius Eduardas Vaitkus.

Nes prieš einamąjį ekselencijų ir už jo esančių, nors mums tarsi sutartinai čia niekieno niekaip taip vis ir neįvardinamų, išorės jėgų trūks-plyš teisėtai ar manipuliacijomis į antrą turą revanšistiniam peržaidimui tos nesėkmės prieš penkerius metus patekti uždavinį kelia viena bendra dabar kol kas dar valdančioji vakar dienos elito šaika pakalikų JAV dempartijos ir bendrai naglosaksų globalistų “progresyviųjų“ (su visa ta antivalstybine ir prieš tautą bei moralę nukreipta ideologija) bei finansinį kapitalą atstovaujančių “liberalų“.

Beje, čia dabar neapsigaukite dėl šių atstovais esančių laisvėnų kandidato D. Žalimo, kuris paimtas iš esmės ne tik prieš PIŠ balsuojančių, bet vis tik “savų“ balsų konsolidacijai, o yra ne mažesnė už aukščiau minėto I. Vėgėlės prieš A. Verygą “nušalinimo“ politinė torpeda, kuri jau yra paleista prieš dar kol kas plaukiantį taikinį – ką mes, neabejoju, tikrai pamatysime, net jei jo taikinys iš esmės yra gerokai stambesnis už tą pasitraukusį psichiatrinį “valstietį“ ir dabar gerokai rimčiau užgožiantis PIŠ farvaterį į antrąjį turą.

* * *

Kol kas pagal neformalias apklausas, neskaitant tų apmokėtų propagandinių manipuliacijų, kur išskirtinai tik viena kandidatė laimi, o kiti surenka mažiau procentų, nei priklausytų netgi į Seimą pakliūti, tai iš aukščiau išvardinto aštuonetuko lyderiais tarsi anąkart antrame ture laikytini tik jau dabar sėdintys valdžioje V. Kudirkos a. (arba DLK Gedimino pr. 11 – įprastiniu adresu) I. Šimonytė ir S. Daukanto a. (arba Universiteto g. 8 – jau pamirštu adresu) G. Nausėda.

Tiesa, apklausos rodo, kad į jų reitingą įsiterpia ir minėtasis “neaiškiai nepriklausomas“ advokatas I. Vėgėlė, prieš kurį PIŠ pakalikai jau pradėjo visuomenės nuomonės pasiūbavimo kampaniją, kad tas, suprask, šildosi rankutes iš šilumininkų biznelio (tokios insinuacijos tikrai taip “krikdemų“ nuoširdžiai niekinamus “runkelius“ turėtų paveikti, aha), nes paskolinęs kone milijoną eurais įmonei VILPRA, kurios veiklą dabar tiria Muitinės kriminalistai dėl galimai šios apeitų sankcijų prieš Rusiją (kas dabar čia pasakė “sklypukas“???).

Ir šiems iš paskos, suprask, jei esi tikras krikdemas, šėtoniška siera alsuoja irgi dar su dviženkliais procentais palaikyme taip visiškai sąmoningai visur blokuojamas bei oficiozinės šunaujos yra ignoruojamas dar vienu Kremliaus agentu ne tik PIŠ apšauktas prof. E. Vaitkus, taip pats be skrupulų viešinantis sorošėkus ir naglosaksų įtakos agentus bei šių įtakoje esančias melagienų priemones.

Net neaišku, kas šaikai būtų blogiau:

  • ar PIŠ likti tik trečia, kaip anąkart irgi premjeriavęs ir jau netgi prezimentu pravardžiuotas Saulius Skvernelis;
  • ar praleisti į antrąjį turą didesniu troliu už minėtąjį trolį R. Žemaitaitį esantį E. Vaitkų, kai torpedos vaidmeniui valdančiųjų proxy paimtas D. Žalimas iššauti gali tik vieną kartą – o dar PIŠ kelyje trukdo tiek jos etatinis oponentas G. Nausėda, tiek ir šis išsišokėlis I. Vėgėlė, kuriems įprastinio “konservatoriškojo“ šantažo būdu dabar viešai “siuvamos“ nušalinimo bylos vienokiu ar kitokiu pretekstu?

* * *

O sakote, kad nėra už ką balsuoti, ir kad neįdomūs tie menami rinkimai Lietuvoje!

Kai norisi spragėsių ir bent kokios nors smagesnės pramogos politinio cirko arenoje, tai tinka net ir šitas elitinių kanapinių su lašininiais trankymasis pagalvėmis žergtai ant buomo bažnytkaimio jomarke – galite net savo tą rinkiminį niežulį pasikasyti, jei tame atrakcione norisi sudalyvauti ne šiaip pašaliniais stebėtojais, bet menamais jo dalyviais, kurie kažką, neva, demokratiškai nusprendžia.

O jei norėsis tolimesnio kandidatų aptarimo pagal jų programas (tik kas jas išvis skaito?…), tai prikalbinkite mane dar šią temą pratęsti – nors vis tik aš tingėsiu aptarinėti visus 8, tai apsiribokime komentaruose pagal jūsų pačių reitingą bent tais, kurie jums labiau simpatiški, lyginant su labiausiai antipatiškais, nes ir 4, manau, yra per akis.

Paspėlioti, kurie tikėtina jau pateks į antrą turą, irgi galime (dar geriau yra spėlioti už jūsų pinigus man!), tačiau manau jau dabar nesuklysiu pasakęs, kad jei ten vis tik šaikai pavyks įstumti nuo anų rinkimų visas buvusias simpatijas sėkmingai iššvaisčiusią PIŠ, tai kad ir kas patektų prieš ją, bet antrame ture gaus dar ir masinius balsus prieš ją balsuojančių vien iš principo ir savo neslepiamos abipusės neapykantos valdantiesiems dėl viso to šią Seimo kadenciją vyraujančio jų atviro melo, begėdiško šmeižto, akiplėšiškų apgaulių, suktų manipuliacijų ir godaus pelnymosi mūsų sąskaita, nors rinkimai dar ne parlamentiniai, o kol kas prezidentiniai.

Sakyčiau tai, kad vieša diskusija vyksta ne apie kandidatų programines ir ideologines nuostatas (paaiškėtų, kad kone visi “pozityvieji“ kalba choru tarsi iš tos pačios špargalkės?), o tik rinkėjų emocijas, kur vyrauja bei sąmoningai pakurstomos tik neigiamos konkretiems kandidatams, yra didžiulės pilietinės ir politinės degradacijos šioje klaidingai vadinamoje valstybėje požymis.

Tiesa, gerokai užsitęsęs ir taip privedęs prie mirusios respublikos™ būklės, bet kito optimizmo po du už trijų kainą aš čia jums neturiu.


Didelis ačiū rėmėjams Patreon, kur šis įrašas buvo publikuotas 2024-04-27, o taip pat dar dėkoju atskirai balsuojantiems savo pinigais per PayPal!