Trys milijonai matematikos trenerių šalyje verkia šiandien, kad trečdalis vaikučių neišlaikė egzamino.

Sakyčiau, dar daug išlaikė, sprendžiant iš užduočių sudarinėtojų nesugebėjimo suformuoti klausimų, matematikos politizavimo nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo pradžios (gi prie ruso ne taip uždavinius užrašydavę, aha) bei visokių donskių daugiamečio jau priverkimo, kad matematikos egzaminas žlugdo asmenybes ir jį reikia panaikinti.

Dėl anglų kalbos puikių rezultatų džiaugiuosi, ir ne todėl, kad esu buvęs anglų kalbos mokytoju (jei paguos, mano mama dirbusi ir matematikos mokytoja, tai tas ant to, kaip sakoma).

Džiaugiuosi, kad tiksime pasaulinei darbo rinkai. Tiesa, vokiečių fabrikuose, olandų sandėliuose, norvegų statybose ar švedų braškynuose nelabai tos kalbos, išvis bet kokios biorobotukui, ir reikia, bet vis išsilavinusios tautos įspūdį sudarysime – nerodysi gi vieno iš tuzino milijonui “universiteto“ taip vadinamo aukštojo mokslo diplomo kaskart, nu.

O Lietuvos darbo rinkai ir toliau bus svarbu tik amžius, lytis ir nemokėjimas susiskaičiuoti asmeninių sąnaudų priėmus pigų darbo pasiūlymą (kuris verslui, atiduodančiam Galvos Panaudos Mokestį valdžiai, klaidingai vadinamai valstybe, yra brangus kone dar vieno samdinio algos dydžiu), o ne kokie ten turimi diplomai (paklauskite visokių kirkilų, kaip juos galima nusipirkti net VU – rap is kool, yo!) ar turima patirtis (stalo futbole aplošti ar išvažiuojamose breinstormingo bei tymbildingo korporatyfkėse pergerti kolegas nėra gerai).

Tiesą sakant, matematika tik trukdo gauti darbą. Ir ne kvadratinės šaknies reikia instagrame maivytis, kad plika šikna, atstojančia IQ, tuos įkakotus pinigus uždirbtum.

P.S. Excel primena, kiek kainavo jau metai kabrioleto džiaugsmo – keista juk matematiką ir skaičiavimo programas naudoti gyvenime taip.