Apie Braziliją mūsų pliurpalistai nedaug ką ir tepapasakoja – mes gi EUROOOOOPA!, o ten, suprask, tik kažkokia trečio pasaulio valstybėlė, kalbanti portugališkai (ša, kavianski!), kur “miškuose daug laukinių beždžionių“, jei taip dabar pagal sovietinį filmą su pagrindiniu veikėju drag-queen.

Labiau geografijoje praprusę prisimins gal Rio de Janeiro karnavalą su plunksnuotomis beveik nuogomis samba šokėjomis, stringus ant lotyniškų apimčių prisirpusių pasturgalių, Ostapo svajones apie baltas kelnes ar gaktos periferijos depiliaciją vašku, o angažuoti snobai – girtų pižaminių voliojimąsi ant grindų, vadinant tai brazilišku jiu-jitsu (japoniškai originale romaji transkribuojama kaip jujutsu), ar gal netgi mūsų buriuotojos Europos ir pasaulio čempionės bei olimpinės vicečempionės Gintarės santuoką su žinomiausiu brazilų daugkartiniu buriavimo čempionu Robertu (kai šis uždeginėjo olimpinę ugnį gimtinėje, tai jo žmona nešė mūsų šalies vėliavą, tarp kitko).

Va taip derėtų išties švęsti Užgavėnes!… (gif iš pinterest)

Bet Brazilija – taip pat yra BRICS šalių grupės pirmoji santrupos raidė, kuri pagal savo BVP pasaulyje yra aštuntoji (!) ekonomika, aplenkusi G7 priklausančias Italiją ir Kanada.

Nors į “prestižinį“ JAV bevalių pakalikų sambūrį virstantį minėtąjį G7 neįeina, bet priklauso už tai G20 neformaliam valstybių klubui, iš kurio, skirtingai nuo G7, nėra išbraukytos antra ekonomika pasaulyje Kinija ir penkta ekonomika Indija, kurias taip išmetus Brazilija ir G7 taptų arba septinta vietoje prancūzų, arba netgi šešta vietoje britų, dabar tą vietą G7 užimant kažkodėl Kanadai, kuri tėra 10-ta virš 11-toje vietoje esančios Rusijos.

Ir kai pasaulio supergalia JAV pastaruoju metu yra, švelniai tariant, visai ne super, ir vis mažiau netgi galia, tai ši brazilų ekonominė įtaka ėmė jaustis ir geopolitikoje, patyliukais ar atvirai griaunant “progresyvius“ užatlantės naratyvus, negailestingai stumiančius mus į švabišką distopiją, ir Brazilijai dabar jau sabotuojant JAV vis dar valdančių durnokratų chuntos iniciatyvas.

Tad kas nutiko, ir kas ten išties vyksta?

* * *

O manęs visiškai nenustebino, kad Brazilijoje dabar prasidėjo masinės demonstracijos “vardan demokratijos“, nukreiptos prieš valdantį šalies prezidentą Jair Messias Bolsonaro, kaltinant šį diktatūra, autokratija bei, suprask, faktiškai netgi ir fašizmu.

Gal man keista labiau, kad tik dabar va tie protestai pagal tą patį šabloną ir tuos pačius nudrožtus naratyvus teprasidėjo, kai analogiškus jau prieš dvejus metus išgyveno mūsų šalies kaimyninis “paskutinis diktatorius“, labai aktyviai (ir pelningai sau!) tuomet sudalyvavus visiems mūsų tapinoidams, januškiniams ir kitiems tos vietinių sorošėkų faunos porūšiams, po ko dar ir “kruvinojo režimo auka“ čia priglaudus už mūsų pinigus kurortinių fotografų beždžionėle atidirbančią netgi gudų kotletinę “širdžių prezidentę“, kurią aršesni zmagarai, nepasidalinantys dabar JAV fondukų, jau ketina nušalinti bei suformuoti ne šiaip už ukronacikus žodžiais ir pareiškimais kariaujantį pyarinį litvinistų pulką kaip Kastusio Kalinouskio vardo ten, o jau tikrą invazijai su lenkų ir lietuvių kariuomenėmis pasirengusią “sukilėlių armiją“ (nes kaip antraip papylavosi atkatukų iš galimos NATO ginkluotės ir amunicijos paramos – kuo jie už zelebobikus prastesni?!).

Tad čia ir nuorodą į protestus Brazilijoje taip pat sąmoningai įdėjau iš aršių manipuliatorių britų leftistinio leidinio The Guardian, kur galite turėti malonumo sau patys identifikuoti taikomus straipsnyje gaslighting metodus.

Nors kiti masinės dezinformacijos ir propagandos ruporai ne ką mažiau atsilieka aprašinėdami “gerųjų“ sorošėkų Mein Kampf už tą “demokratiją“ prieš “kraštutinės dešinės“, kaip “visi supranta“, šalies valdžios uzurpatorių (kas pasakė dabar, kad “ir Hitleris buvo gi teisėtai išrinktas!“???), kurį šiaip išsirinko sau tikra, o ne menama koalicine vos 19% “dauguma“ kaip mūsų šaiką, ten teisėtai, konstituciškai, demokratiškai ir laisvuose rinkimuose brazilų rinkėjai (na, kaip dabar aiškėja, “ne tą“ ir “ne taip“ išrinko).

Tad kas tie antraštėje “brazilai, kurie bijo karinės chuntos sugrįžimo“ – o ir kiek ten jų išties bijo, bet kiek šalies piliečių realiai palaiko esamo savo prezidento politiką?

* * *

Britų propagandistai šį klausimą palieka nagrinėti “britų mokslininkams“ ir tokiai pačiai pajuokos vertai dabar “britų žvalgybai“ (anksčiau bent estų žvalgyba prisidengdavę, jei pamenate šių metų vasarį bei kovą), ir kurie ne tik britų lemingams savo tyrimų rezultatus išdėstys eiliniame BBC ir kituose iš mokesčių mokėtojų apmokamų fondačiulpių šaikos užvaldytuose masinio nudurninimo portaluose.

Bet kas tas J. Bolsonaro, ir kodėl “progresyvi“ ir “demokratiška“ visuomenė (t.y. per NED ir panašias iš JAV biudžeto tiesiogiai ar per privačius fondus apmokamus įtakos veikėjus) taip juo piktinasi?

Buvęs kariškis – artilerijos atsargos kapitonas, tarnavęs ir elitiniais laikomuose parašiutininkų daliniuose (Venesuelos velionis Hugo Chavez buvo sparnuotasis pėstininkas, o šitas vis tik matematiką išmano kaip artileristas).

Politikoje anaiptol ne naujokas – laimėjęs šešiskart (!) parlamentinius rinkimus nuo jau paminėtos Rio de Janeiro apygardos. O vėliau laimėjęs ir prezidentinius, formavęs savo vyriausybę iš atsargos kariškių, kuriuos pasirinko ne pagal ideologinius kriterijus ar įprastinę šlapinimosi pozą (ot, niekšas!), bet pagal šių profesines kompetencijas ir įgūdžius, kad, kaip sakęs toks mūsų iš prezidentų vis tik nomenklatūrinės šaikos nušalintas lakūnas, “būtų tvarka“, kovojant su lotynoamerikietiška vietos biurokratija.

Atvirai žavisi JAV ir liberalia ekonomikos ideologija, pasisakydamas už rinkos santykius – sakytum, taigi visiškai “mūsų žmogus“ gi San Paolo iš Rio de Janeiro! Tai kuo čia JAV dėti tuomet? Juolab, kad jis dar ir pasisako už glaudesnius politinius ir ekonominius santykius su JAV ir Izraeliu.

* * *

Matote, gi jis ne tais žavisi!

Nes – ne dabartiniais FIRE statytiniais niekšeliais obamitais su demenciniais seniais albinais, o buvusiu JAV prezidentu Donald Trump. Jį sorošėkinė melagienasklaida net pavadinusi brazilišku “tropikų Trampu“.

Netiki jis taip pat ir jokia brukama iš šalies “žalio kurso“ dienotvarke, nes supranta, kad žemės ūkio plėtra yra būtina augančiai brazilų populiacijai išmaitinti – kaip miškuose augusiam, čia man tikrai kertamų Amazonės džiunglių nuoširdžiai gaila, kurių kirtavietės pasekoje tampa žemdirbystės teritorijomis (bent jau ne dykromis, kaip pas mus).

Ir, be abejo, daugiausiai isterijos visai progresyviųjų (kaip mūsų laisvėnų) šutvei sukelia šio ne tik nacionalinė, iškeliant savo šalies interesus aukščiau primetamų pašalinių ir dažnai toksinių bei itin priešiškų ideologijų, bet ir jo propaguojama konservatyvi ideologija (pradžioje balotiravosi nuo krikščionių demokratų partijos – nieko čia mums neprimena?…) – nes pasisako:

  • prieš vienalytes santuokas ir netgi prieš tos pačios lyties santykių propagavimą (kas čia vapsi, kad “lytis tėra tik socialinis konstruktas“?);
  • prieš abortus ir už šeimos vertybes (jetus, gi jis yra dar vienas “maršistas“!);
  • prieš privalomas ir dirbtinai primetamas kvotas pagal lytį, rasę, etniškumą ar tautybę, taip iškeliant šiuos biologinius požymius svarbesniais profesiniais atrankos kriterijais (už tai pas mus nėra išmanesnio ekonomisto, kaip gėjus-patarėjus ekonomikoje PIŠ – todėl nenuostabu, kad mūsų visa ekonomika yra per subinę, tiesa?);
  • prieš narkotikų legalizavimą (čia jau mūsų tiktokerša irgi turi lifehack patarimų girtuoklytei finmin?);
  • prieš dirbtinę sekuliarizaciją, apribojant ir paniekinant krikščioniškas vertybes ir atitinkamą moralę, paremtą Dekalogo principais (kaip ten su ta “moki, tai vagi“ mūsų “elektrikų“ morale – klientai lochai, o pati PIŠ dėtų skersą, jei tą linksmakotį turėtų, ar kaip ten?);
  • už gerai apmokamą ir tvirtą bei profesionalią šalies nacionalinę gynybą (apie žemas kariškių algas bei atleidinėjimus iš tarnybos dėl biudžeto karpymų jis spaudai kalbėjęs dar tarnaudamas 1986-aisiais);
  • ir pan.

Kaip suprantate, ši jo vidaus politika, vykdoma tokiais nacionalinio konservatyvizmo ir krikščioniškos demokratijos (kuri nelaikytina dabartiniame naratyve jokia demokratija, nes tai – “neteisinga“ demokratija!) ideologiniais pagrindais, yra didžiausias viso leftistinio “progresyvumo“ priešas ir grėsmė šalies “demokratijai“, nes neleidžia toksinėmis ideologijomis besiremiančioms mažumoms primesti savo valią paprastai apolitiškai ir savais reikalais užsiėmusiai tautos daugumai.

Mūsų šalyje tokio pasisekimo J. Bolsonaro nebeturėtų, nes jau esame totaliai sueuropinti europiečiai, tikintys mokslu ir kuo valdžia tikėti “teisingai“ prisakys: kritinio mąstymo yra 0, gebėjimų 35%, ambicijų ir aplombo – jau 999 pagal aukščiausią glušystės prabą.

* * *

Nors jo asmeniškas devizas, išreikštas dar 2016-aisiais rinkimuose, yra citata iš Jono evangelijos (8:32), kad tiesa išlaisvins, bet sorošėkų užvaldyta ten ir čia šunauja, kaip ir mūsų amsintys propagandonai, gavę iš anksto surašytus konspektus, jums viską išvers išvirkščiai ir pateiks taip, kad ne antrai kadencijai šį prezidentą išsirinks, bet jau pasodins už grotų ir ilgam.

Juolab, kad internetinis balsavimas Brazilijoje leis laimėti “teisingam“ kandidatui, kaip dabar ir JAV tą leido – nesistebiu, kad būtent visokie leftistai ir progresyvieji šį lengvai manipuliuojamą balsavimo būdą ir pas mus taip aktyviai vis prastumdinėja (dabar aprimo anaiptol ne dėl menamų rusų hakerių, bet kad jau “išsirinkome tuos“ – tad ir turime “visų laikų geriausią vyriausybę“!).

Aišku, nereikia tikėtis, kad tai yra idealus ir labai pavyzdingas moralėje asmuo.

Jo trys santuokos kaip krikdemui ar konservatoriui, sakyčiau, būtų tipiška labiau ne tik mūsų “liberalams“ (kaip mūsų šimašoidai, nors ir tėvyniasąjunginėje pseudokonservatorių bei netikrų krikdemų, kurie nei krikščionys, nei demokratai, šaikoje panašių pavyzdžių apsčiai), nors jis krikdemu balotiravęsis tik 1988-1993, o vėliau, kas irgi tipiška mūsų “liberaliai“ keičiantiems partijas (ne vien apie mano rajono krikdemą-liberalą-saupatspartija merą kalbant) politikos kekšėms, dar progresyviuoju, ir social-liberalu, ir demokratu, ir social-darbiečiu, ir social-krikščionimi, ir pan. – tarsi būtų labiau koks socialistas, kuo yra prieš jį pasisakantis opozicinis sorošėkų statytinis lyderis, nei būtų pagal žodžius ir darbus išties tas laisvarinkininkas, tiesa?

Ir kas dar būdinga ne tik mūsų sostinės merui, tai jis savo trečiai ir dabartinei žmonai buvo parūpinęs valstybinę bei itin dosniai apmokamą sekretorės tarnybą, iš kurios teko šią per Aukščiausiojo Teismo sprendimą dėl nepotizmo atleisti.

Jo vadai dar šio karo tarnyboje irgi apibūdino ne tik kaip agresyvų ir ambicingą karininką (kas šiaip kariškiams yra teigiamas bruožas), bet ir labai siekiantį karjeros (pasiekė – tapo gi šalies prezidentu!) bei ekonominės naudos avantiūristą (toks irgi tipinis politiko bruožas, ar ne?).

* * *

Tad ką jis dar primena?

Taip – brazilų J. Bolsonaro yra tipinis nacionalinio elito egzempliorius, kurio analogiškas kolegas mūsų progresyvioji šūdasklaida pateikia su visiškai analogiškais epitetais, o ir visa “visuomenininkų“, “inteligentijos“ ar “politikos“ sorošėkų šaika tiesiog pagatavi visiškai netolerantiškai gerkles perkąsti vardan “demokratijos ir liberalių“ vertibiu™.

Be jau aukščiau paminėtojo baltarusių Aleksandro “Batkos“ Lukašenko, jūs tokiu žinote ir vengrų Viktorą Orbaną, kuris jau penktąkart laimėjo triuškinančiai Vengrijos parlamento rinkimus ir suformavo vyriausybę, kuri vykdo analogišką brazilų Jair Bolsonaro politiką – apie ką vengrų prezidentas labai puikiai pasisakęs neseniai įvykusiame JAV Teksaso respublikonų suvažiavime.

Jair Bolsonaro (kairėje) su Viktor Orban Budapešte 2022-02-17 (foto Akos Stiller/Bloomberg)

Pas mus taip seniai niekas nekalba, o ir iš mūsų Tėvynės Sąjungos likusi tik šaika, kuriai į šią tėvynę yra nusispjauti. Maža to, save su valstybe susitapatinatys jie dar ir kruša tą mūsų tėvynę.

Esame “laimėjusios demokratijos“ šalis, ar kaip?

Belieka tik prisidėti prie progresyvių ir demokratiškų pasaulio (sic!) jėgų ir visiems drauge dabar pasmerkti ir šį brazilų “diktatorių“ – juk jau “laimėjome“ prieš Rusiją ir Kiniją, tai kas tie portugalų kolonistai tose užjūrio džiunglėse su plunksnomis apsikaišiusiomis mulatukėmis?

Blogiausia, kad trečio pasaulio šalis prisitraukianti BRICS+ vis labiau politiškai konsoliduojasi – o tai juk yra bemaž pusė globalaus ir vis dar augančio BVP bei gausėjanti ir nuosekliai turtėjanti populiacija.

Kai mes tuo tarpu kažkur liekame nykstančiame ir beviltiškai smunkančiame ekonomikų užribyje, anksčiau išdidžiai vadintame, bet tampančiame tik pašaipų objektu, tais imperiniais “demokratiškais“ ir liberalizmo atsisakiusiais vardan politkorekcijos ir toksinės cancel culture Vakarais.


Ačiū rėmėjams Patreon, kur šis įrašas buvo publikuotas 2022-08-12, ir dar dėkoju atskirai pabalsuojantiems savo pinigais per PayPal!