Kai išvakarėse ministras Sekmokas atsipūtęs studijoje pas Miliūtę atsakinėjo į klausimus dėl energetikos ir VAE, neapleido nuojauta, kad viskas ne šiaip jau nuėjo tinkama linkme, bet yra ir saugikliai.

Vienas iš tokių – tai žinia apie Klonio gatvės operaciją, kuomet teismo sprendimas pagaliau buvo įvykdytas.

Man iš tiesų džiugu, kad mūsų policija šįkart veikė puikiai, profesionaliai ir be klaidų. Ypač kvailiems tenka paaiškinti, kad ne dėl mergaitės atvyko šimtas uniformuotų ir atitinkamai ginkluotų pareigūnų, o dėl patvorinių kedofilų, kurie jau keliskart sužlugdė teismo sprendimo perduoti mergaitę motinai vykdymą. Ne be pačios teisėjos Venckienės imuniteto ir palaikymo iš Daukanto aikštės generalgubernatūros pastato laikinosios valdytojos tie patvoriniai buvo tokie sėkmingi, o vykdymas iki šiol toks nevykęs, su myžčiojančiais ir trysčiojančiais Kauno pareigūnais.

Aišku, man krito į akis dar du faktai: pirma, operacijoje dalyvavo vilniečiai, antra – ponia iš minėtosios aikštės informuota nebuvo.

O ko jūs kito tikėjotės?

Priminkite man, prašau, kada Kaune kokie nors rimtesni teisės ir įstatymų nesilaikantys asmenys ar jų grupuotės būdavo sutvarkomi valstybės labui per pastarąjį dvidešimtmetį? Visada tekdavo atkomandiruoti pareigūnus su įgaliojimais iš Vilniaus, kurie net neketindavo siuntantiems vietiniams kolegoms aiškinti operacijos detalių, kitąkart palikdami tik antraeilį arba simbolinį vaidmenį. Nesusitvarkė gi kauniečiai keliskart – teko imtis darbo tiems, kas susitvarko.

Apie ponią iš Daukanto a. – iš viso patyliu. Jau ne pirmas kartas, kuomet ji paliekama informuoti post-factum, ir, matyt, šitą faktą teks atskirai aptarti, todėl dabar nesigilinsiu. Juolab, kad toji jau po laiko praleido progą patylėti ir iššoko (arba patarėjai ten seniai yra ne patarėjai, o pataikautojai, arba ji iš tiesų yra anot Valinsko, ir į jų patarimus dėmesio seniai nekreipia) į TV ekraną, kaip išsireiškė ministrė Ingrida kita proga, “nepaliaujamai sriūbauti“.

Taip, jau ji “surado“ čia mums ir CŽV kalėjimus, ir pasriūbavo dėl demokratijos stokos, apsiribodama draugiškais vizitais su tikrai demokratiškais Baltarusijos ir Ukrainos vadovais. Daugiau su ja bendrauti niekas nelinkęs, tad ir užsienio politikoje ji yra daugiau post-factum, nei de facto. Kas, šiaip jau, yra de facto požymis, kad ji yra kaip šalies vadovė ir šioje srityje gerokai post.

Jos Puikybė (iš lot.) naudingai leidžia laiką – šaliai reikia vadovo, kuris tinkamas bent jau šiukšles surinkti

Tačiau ne apie ją – apie operaciją.

Kurioje, kaip mano skoniui, trūko daugiau veiksmo ir ugnelės – netgi tiesiogine prasme. Galima būtų kaip Izraelyje kartais elgiamasi su suįžulėjusiais smogikais: kaimynai deklaruoja savo turtą kompensacijai gauti; perspėti, kada pasiima vertingus daiktus, išvyksta iš namų; rajonas apsuptas ir kontroliuojami visi išeinantys (kai kurie sulaikomi); perpėjama apie operacijos pradžią iš anksto, tame tarpe ir išmėtomomis skrajutėmis (beje, palestiniečiai visi gauna Izraelio gynybos pajėgų SMS iš anksto, kada tepti slides – techniškai nesunku ir pas mus padaryti, kur gyventojui tenka daugiau nei pusantro telefono aparato); o po to – nors ir napalmu tą visą rajoną.

“Tvarka bus“ – sakė vienas lakūnas, labai mėgstamas ir violetinių patvorinių. Prie autoritarinių režimų paprastai nesicackinama. Už tai yra pigios patrankų mėsos. Tiesa, šiaip mėsos, net ir brangios, parduotuvėse yra stokojama. Bet demokratija turi kainą, ir kartais tai yra kaina laikas, kuomet pradelsiama, bei melas, kurį tenka pakęsti kaip “kitokią nuomonę“.

O čia net Neršai (ponios Venckienės po tokio elgesio neišeina kitaip vadinti, kaip tik jos giminės aplinkos banditiška pravarde) rankų nesulaužė, kai toji talžė pareigūną, vykdantį pareigas. Ji vis dar mano, kad jos imunitetas yra fizinė sąvoka, o ne teisinė (į ką ji seniai spjovusi, nes ji pati yra “teisė“) ir visuomenės sutarimo sąlyginis statusas. Kuomet turi kitą užtarėją “aukščiau“, tai imi įsivaizduoti, kad savo fizinio veiksmo ribas gali praplėsti. Labai jau pakantūs mūsų policijos pareigūnai – su JAV nesulyginsi.

Aišku, tik vieno teismo sprendimo įvykdymas – tai dar ne bylos pabaiga. Dar reiks Stankūnaitei įrodinėti, kad ji yra apšmeižta. Patvoriniai tai vis tiek nepatikės, net kai teismus ji pagaliau irgi laimės, kas jau darosi akivaizdu.

Ir jie netiki: pykčio pliūpsniai sklinda visais kanalais, o akivaizdžiai iš piršto iščiulptos istorijos apie “užmetė kaldrą mergaitei ant galvos, o ji rėkė nenoriu nenoriu, siaubas, kokie gyvuliai!“ dar bus labiau hiperbolizuojamos ir toliau sėkmingai platinamos. Lengviau bus tik nukentėjusiems Strasbūre: iš pradžių motinai prisiteisti kompensaciją už valstybės neveikimą, o po to ir suaugusiai jos dukrai pasiimti už sugriautą vaikystę. Mokėsime iš to paties biudžeto – tų pačių patvorinių isteriškų bobučių, kuriančių savo pasakas ir epą, pensijų sąskaita.

Beje, apie šitas pasakas ir mitologiją aptarnaujančiuosius – žiniasklaidą.

Man visai patiko, kad tokie svarbūs projektai, kaip VAE statyba, buvo palikti be didesnio dėmesio, todėl Seime patvirtinti. Priežastis paprasta: maitėdos iš žiniasklaidos suko ratus aplink Klonį, o korumpuota ir skandalingoji labiausiai gvildeno operaciją “FNTT krečia Vilniaus Energiją“ – apsidrausta puikiai! Kai jau apsižiūrės, traukinys ne tik bus kitame perone – jis jau bus ir nuvažiavęs.

Gal todėl Zuokui ir teko susitikinėti su Gazprom atstovais Peterburge, kad į šį populistą jau vietos verslas nebeinvestuoja – nebetenkina lūkesčių, ir nurašytas kaip neperspektyvus. Iš to, kaip toliau vystysis pastarojo rinkiminė kampanija, bus aišku, ar lėšų gavo. O kol kas aišku viena: nuo A. Januškos apvalyta FNTT gražiai krečia “trečios jėgos“ finansinę maityklą (rus. “kormūškę“). Tad kol Papūnė, flirtuodamas su violetiniais ir guodžiančiai duodamas savo megztą liemenę Jos Puikybei išsiverkti, valo kelią Kubiliaus partijai rinkimuose, tai “baltasis kaulas“ plečia kontroliuojamų maityklų skaičių. Ar turėčiau dabar priminti, kieno naudai?…

Kaip bevartysite, o naujienos pastarosiomis dienomis buvo tiesiog puikios. Išskyrus patvorinius violetinius, rubikoninius oranžinius taipsius ir pasamanavusius raudonskūrius. Bet nors vieniems sriūbautojams paguosti kai kurie ministrai pažadėjo “tyrimus atlikti, ar visa delikati istorija buvo atlikta pakankamai delikačiai“. Kvailiai ir nihilistai dar guodžia save rinkimų prognozėmis, kur visus nuneša opiumo prekeivio lygio Čapliko prognozės apie “10 proc. gautų balsų, nepaisant apklausų rodomų pusantro“.

Netgi žinia, kad žvakučių pakūrenti prie mamkos-prezidentūros susispietę patvoriniai ėmė svaidyti prakeiksmus savo dievintai ir išrinktai Daukanto a. NT laikinąjai valdytojai, manęs nei kiek nenustebino: nuo meilės iki neapykantos – vienas žingsnis. Dabar panelė gal suvoks, kad trepsėjimai kojele ir galvų kapojimai šį kartą nuo jos “gerbėjų“ neapsaugos, ir teks sukalbamiau nutursenti pas tuos pačius pribaugintus (kaip ji manė) teisėsaugininkus, kad tie “darytų ką nors“. Ir gal praeis noras VAD pareigūnus apsaugos darbo mokyti – nes peršlapimu lietuje kaip išrinktąjam Prancūzijos prezidentui Holanderiui Vokietijoje nesibaigs.

In your face, poker face!

Labai bus sveika susivokti, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį. Ir flirtavimas su brudu paprastai turi liūdnas pasekmes pačiam flirtuojančiam. Ką pasėsi – tą ir pjausi, o ką: vaisiai neskanūs, ne?…

Ta proga tiesiog paprašysiu nusiųsti padėkos laišką pareigūnams į info@policija.lt – kaip ir galite tą padaryti Lietuvos Policijos FB puslapyje. Aš jau padėkojau, tad – o TU ko lauki?