Jau ketinau plačiau parašyti apie Nigerį (ar Naidžerį, o gal “lietuviškiau“ Juočkiją – bet kaip tada nesupainioti su Nigerija, kurią vadinti derėtų gal Juodulija?).

Bet matau, kad kol kas kompradorai iš ECOWAS užsimakaroninusių varlėdų organizuojamą karinę intervenciją (kas pasakė čia V. Putinas??? – ša jūs, vatnykai!) atstatyti šalyje kolonializmo “demokratinę“ (beveik kaip pas mus, bet ne per visokius briuselius, o tiesiogiai iš Paryžiaus Eliziejaus laukų) santvarką su tam įprastine korupcija (labai juokingas buvo eteryje verkiantis pagrasinus sušaudyti čiabuvių šimonyčius-skaisčius, kuris nesugebėjo paaiškinti, kur ir kas nugvelbė visą iždą – mūsų finmin girtuoklytė, tai nei išgėrusi, nei blaivi to nesugebėtų, bet #smagu būtų taip paklausyti kreivaburnio apie elektros “liberalizmo“ privalumus vartotojams, prieš tai nugvelbus iš jų visus nacionalinius elektros energijos aktyvus), ir kuri užtikrintų įprastinį tolimesnį šios Afrikos šalies išteklių išplėšimą, įskaitant ir ten kasamą uraną, ant kurio dirba virš 60% Prancūzijos AE.

Aišku, uraną iš ten pat galima būtų iš bėdos vėliau kurį laiką pirkti brangiau (vis tiek vartotojas apmokės – kur jis, kaip ir mūsų mulkis, gi dėsis iš to povandeninio laivo!), po to palaipsniui vėl korumpuojant vietos elituką.

Nes net jei jie ir mulkiai, tai juk ne tiek ir mulkiai, kad savo ir artimųjų sąskaita atsisakys paturėti truputuką sau gešefto vardan, suprask, šalies ir tautos. Juk ir tarp bolševikų, sako, pasitaikydavę susigundžiusių NKVD išdaužytais dantimis ir kerziniais čebatais sulaužytais šonkauliais išvykti į Sibirą kirsti miško, rausti kanalų ar netgi kasti tą patį čia paminėtą uraną į ne tik proverbinį Magadaną.

Taip, šaika kompradorų iš prancūzų pakalikų ECOWAS šalių jau šniūrais ten vyko įtikinėti pasiimti pinigus ir pasitraukti iš šio žaidimo, o ne užsispyrusiai rinktis tą neaiškų prizą juodoje dėžutėje šiame lochatrone.

Nigerio perversmininkus (raudona) remiančios kaimynės (rausvai – maždaug 57000 karių) ir karinei intervencijai pasirengę ECOWAS šalys (žaliai – nuo 5000 reguliarių parengtų intervencijai karių, kurių kontingentas kasdien vis didėja)

Ir netgi “teisingus“ perversmus organizuojanti Viktorija Nuland, užimanti dabar prie kiršintojo Antano iš Blinkenų jo vietą JAV Valstybės Departamente, buvo nuskuodusi su savo nuodingais “demokratijos sausainiukais“, bandydama “neteisingą“ perversmą įvykdžiusius kariškius (sic!) įbauginti, kad JAV, solidarizuodamasi su Prancūzija demokratijos dėlei (čia tokia svetimų pinigų siurbėlė kaip tipinis sorošėkas), bent jau nutrauks savo maisto programą (čia turėtų būti sopulingas intarpas apie badaujančius Afrikos vaikučius ir beširdę chuntą).

Į ką tie pučistai labai smagiai atkirto (nes dabar senatvine demencija susirgusį pasaulinį hegemoną paspardo net pritingintis – ne tik prie Bušo, bet ir prie Doncės taip nebuvo!), kad gal tegul JAV savo tą sušiktą maisto išvogimo programą pritaiko pačiai savo Vikutei – nes va jai derėtų išties antsvoriu atsikratyti!

Kas yra šmaikštu ne tik dėl kūno masės indekso, kuris nuo 25 ir daugiau jau fiksuoja esant tą antsvorį (maniškis KMI kiek žemiau šios ribos, ačiū, kad domitės!), bet kiek gilesne prasme – visos naglosaksų ir kitų varlėdų kolonialistų maisto programos paprastai sukelia tik badą, o ne prieš jį kovoja, kas ir yra neoliberalaus kolonializmo esmėje, taip pakeliui begėdiškai pasipelnant.

Kuo tuoj įsitikins ir buki chocholai, kuriems nepadės net pyarinio Holodomoro storulė direktorė Lesia “Du Centneriai“, net jei ją pačią tie suėstų, apie ką, kaip čiabuvių tradiciją sovietinio “genocido“ įtakoje, toji bodipozityvinė sorošėkė pagal britų nuleistus antirusiškus nacistinius naratyvus peza visiems to užsienio įtakoje ir finansavime esančio melagysčių centro nelaimingiems lankytojams (čia kai kitąkart paikai dar stebėsitės, kas ir kaip parinko ir paskyrė taip tas ir mūsų absoliučiai kompetencijų ir intelekto stokojančias visas užsienio įtakos agentes į valdžią).

Aišku, du gosdepiniai dempartijos aršūs debilai (trečiasis brolis žvygimantas tupi, deja, pas mus Seime) yra ne jėga, anot patarlės, bet – tik aršūs debilai.

Nes abu labu tokiu vis tik nepamiršo pasisakyti, koks blogis šitiems nigeriams yra ne baltam naglosaksui (na, iš bėdos – ir juokingai murkiančiam varlėdai) žiedą bučiuoti, o su demonizuojamu agresyviu agresoriumi V. Putinu (na, kaip gi be jo čia!) susidėti:

  • minėtoji perversmų konditerė pareiškė, kad balto kolonisto pažeminti juočkiai taip įgyja neabejotiną akstiną tobulėti, skirtingai nuo kaip su lygiais su jais bendraujančio rusų agresyvaus agresoriaus;
  • o visas tarptautines derybas visur prapylęs trečias vėlyvojo Sovoko karikatūra virstančios valstybės asmuo pralenkė nusipezėjimu net savo bosą Baltame Name kol kas dar ne minkštomis sienomis, nors ir to sūnelio baltais milteliais nubarstytais kilimais, kad Rusijos parama grūdais, trąšomis ir pigiais kreditais, restruktūrizuojant sudėtinėmis palūkanomis į nemokumą ir skurdą varančias skolas Vakarams, yra… tos šalies nepriklausomybės praradimas.

Kaip čia neprisiminsi Rusijos URM Liūdno Arkliuko mestos frazės – bet tikrai: debilai, bl*t.

* * *

Gerokai svarbiau už uraną čia išties kitkas – va taip šiaurės-pietų kryptimi per Afriką jau dešimtmetį europiečių statomas dujotekis, einantis per Nigerį, kurio galutinis terminalas bus Alžyre (čia jei taip netyčia susimąstėte, kodėl tie pareiškė, kad intervencija į Nigerį liečia ir jų nacionalinius interesus), pasekoje aprūpinsiantis pigiomis afrikietiškomis dujomis per Viduržemio jūrą pietinės Europos regioną.

Suprantama, kad Europos rinkos susigrąžinimui per šį vamzdį taip mielai linkusi prisidėti prie šio projekto vystymo ir ta pati Rusija, kurios valkirijas mėgusį vokiečių kompozitorių garbinantys ginkluoti Kremliaus koko maištininkai iš juos priglaudusios ir lenkams trydos plytomis priepuolius sukėlusios Baltarusijos perdislokuojami “privačia tvarka“ į Nigerį, kas sujaukė ECOWAS planus, nes ženkliai sujaukė išankstinį ne pučistų labui buvusį jėgų balansą (vien intervencijai linkusi kaimyninė panašiu pavadinimu Nigerija turi juk 10 kartų daugiau gyventojų už Nigerį).

O taip su to transkontinentinio dujotekio statyba ilgai buvo vilkinama ne vien dėl europiečių biurokratinio nerangumo ir įrastinės ES beprecedentės europiečių korupcijos, kurios rusas pavydėtų, o chocholas netgi pasityčiotų, kad tiek tie tik vaikučiai, nes iki pernai buvo ES juk apsčiai rusiškų pigių dujų.

Bet dabar jankiai išprievartavo Europą pirkti suskystintas jų dujas keturguba kaina, kas faktiškai į nokdauną vienu smūgiu nukirto visą ES ekonomiką.

Aišku, čia mūsų angažuotas tapinoidinis glušius, žingsniuojantis užtikrintai iš paralelinės mūsų melagienų “žiniasklaidos“ visatos europinėmis trinkelėmis grįstu keliuku tiesiai į durnyną, tuoj pradės žviegti, kad rusų ekonomika dėl įvestų jiems sankcijų ir dar “pralaimimo“ karo Ukrainoje visiškai pabiro!

* * *

Ir taip Rusijos ekonomika pabiro, matau, kad net nuo 1976-ųjų vėl naują Luna-25 kosminę stotį paleido link Mėnulio pietų ašigalių, ko niekas dar nėra padaręs, kuri ten veiks ištisus metus dar ir per 2025-uosius!

O po to rusų mėnulio programa dar ir bus toliau plėtojama (matyt, nuskraidins kitus papildomus modulius, taip Luna-25 tarnaujant bazine stotimi), įsijungiant dar ir niekaip be JAV rinkos negalintiems apsieiti ir jau visai žlungančios ekonomikos kinams (nes senis Bidonas negalėjo apie tai meluoti, kaip nesumelavo ir apie dolerį už 200 rublių!), pernai paleidusiems per tris skrydžius kosminę stotį orbitoje su 6 savo taikonautais, ir dabar dar su jų atitinkamomis kosminėmis programomis.

Kinų planas irgi yra 2030-aisiais laipintis Mėnulyje, tai rusų dar neišbarstytos ir toliau vystomos kosminės kompetencijos ir technologijos, ant kurių, jankiams seniai įprastai tik nusiperkant svetimus protus (tik va hipergarso nei rusai, nei kinai, nei persai dar nepardavė, o patiems pasigaminti – šnipštas gavosi, ir net muskai nepagelbės!), netgi NASA, statydama ir esamą kosmose TKS, taip laikėsi tris pastaruosius dešimtmečius, privertusi SSRS žlugimo proga tuos libedrylinius valdžioje rusų kompradorus paskandinti vandenyne dar dešimtmečiui numatytą sovietinę kosminę stotį Mir, gali gerokai paspartinti planus, pradėjus jiems bendradarbiauti su Roskosmosu (nes banaliai nereikia dėl daugelio dalykų išradinėti dviračio, kai JAV kinų atžvilgiu visos technologijos yra šiukštu!).

Čia, kaip paminėjau komentaruose, labai tinka ir lietuviškiems “sodžių jovarams“ anekdotas, skirtas chocholams:

– Mamyte, kas yra Luna-25?

– Eik kiaulių liuobti čia man galvos nekvaršinęs, Mykoliuk, nes liksi tokiu pačiu debilu kaip kacapas, kuriam tik kosmosai terūpi!

Beje, paleisti lietuvių kosminį turistą (be medicininės, tai ir po medijose įvykdytos kandidatų per šou atrankos, aišku – kaip čia telekomščikams ir televizininkams savo euriukų iš mulkių neužsidirbti!), kuris kaip beždžionėlė būtų apmokytas atlikti KTU, VGTU ir dar kokio kito Lietuvos universiteto laboratorinius bandymus nesvarumo sąlygomis, būtų kainavę biudžetui gerokai pigiau (aš jau net nekalbu apie komercinius sponsorius!), nei visos tos paikai iššvaistytos ir išvogtos Lietuvos įvaizdžio gerinimo programos ir visi tie niekiniai projektai, kurie jokio rezultato nedavė (gal neskaitant netyčia pavykusio sukelti juoko priepuolį JAV vakarinėse šou laidose dėl G taško).

Bet, kaip sakoma, kiaulės sprandas neleidžia pažvelgti jai į dangų…

* * *

Tai šiai dienai abiejų tikrai svarbių, ne vien mano nuomone, pasaulinės reikšmės įvykių eiga rutuliojasi:

  • tiek laukiant “teisingos“ varlėdų pakalikų (net vengiama Svetimšalių Legioną siųsti, nors pikti liežuviai plaka, kad visi šie kareivos banaliai neturi tinkamos ir pakankamos tam transporto aviacijos, kurią, paveldėjusią iš sovietų, jiems iki tol komerciniais pagrindais suteikdavę ukrainiečiai!) invazijos prieš “neteisingus“ Nigerio patriotus, kurie gali paskatinti visą grandinę išsivadavimų iš neokolonializmo;
  • tiek ir Luna-25 artėja prie Mėnulio, kurio orbitoje ketinama pradžioje išsirinkti tinkamiausią vietą nusileidimui.

Ta proga ir mes čia laukiame naglosaksų inicijuotų sankcijų prieš Mėnulio nukrymnašinimą paskelbimo – mūsų URMo durniukas jau straksi, manau, kur čia ką pasirašyti ir kaip į eterį kuo greičiau savo blėnis pirstelėti.

Bėda jam, kad tas jo sėbras ir britų įtakos agentas Masėnas atsistatydino iš viceministrų – pričiupo mentai tą iki galo neišsiblaiviusį už vairo!

Galite paskaityti kitame specializuotame mano tinklaraštyje išsamiau, kodėl nedera pačiam svarbiam asmeniui vairuoti automobilio, kol dar pagal mano pasiūlymą komentaruose blaivybės šauklys Augustas paieškos jums lentelių (beje, prie jų sudarymo moksliškai prisidėjęs savo laiku ir žymusis prof. J. Peterson), pagal kurias smalsumo dėlei (sic!) bus galima atrinkti, kiek, nesikuklinant, taip išties buvo prisiliuobta alkoholio, kurio koncentracija kraujyje tenukrito iki 0.6 promilių po net 7 valandų blaivėjimo ir miegant (miegoti girta galva nedera – pagirios kitąryt bus sunkesnės!) pagal tą KMI viršsvorį turinčio maždaug 90 kg svorio vyro beveik 51-erių metų amžiaus.

Bet kas URM yra tragedija, tas mums savotiška sėkmė – pernai šis britų paskatintas ir net PIŠ neinformavęs (toji iki pietų vapsėjo kaip kalbanti kojinė, kad žurnalistai viską išsigalvojo, nes tranzitas yra ne mūsų, o ES ir RF tarpusavio reikalas, kuo įvardino Lietuvą esant tiesiog limitrofine valstybe, o jau popiet, kai ją pagaliau teikėsi informuoti, lemeno kažkokius neįtikinamus blėnis, laukdama jos pasturgalį išgelbėsiančių nurodymų iš Akmenų gatvės), kad juk vos mums čia rusų invazijos dėl tranzito neprisišaukė, ir net jankiai turėjo įsikišti, kad dar neskubėtume savo bokserių girdyti Juodojoje jūroje (kol dar šios iš chocholų rusai galutinai neatsiėmė).

Tai tamkart Žolinių proga aš verčiau nupjausiu sode žolę, o jūs vietoje ugninio vandens taip irgi neprisižolinkite iki kosmoso – mūsų laukia dar daug įvykių ir smagių aptarimų komentaruose!

Hawh!


Didelis ačiū rėmėjams Patreon, kur šis įrašas buvo publikuotas 2023-08-13, o taip pat dar dėkoju atskirai pabalsuojantiems savo pinigais per PayPal!