Nuoroda į PODCAST S02E4 teksto apačioje:


Suvalkiečių liaudies patarlė visuomenės ląstelės santarvės klausimu pataria: mylėk kap dūšią – krėsk kap grūšę!

O sakykite, ar jūs dar pamenate, ką taip aršiai kalatojo tarsi bokso, arba krėtė tarsi minėtąją, kriaušę, premjeras Andrius Kubilius II-asis praeitos krizės metu?

Klausiu jūsų su ta sąlyga, kad jūs dar nedemonstruojate išrinktąjam JAV Prezidentui būdingų smegenų veiklos savybių, bet kad sutariame dėl vėl čia atėjusios ekonominės krizės, net jei toji krizė yra ekonomikoje ne dėl ekonominių priežasčių, o pandemijos pasekmių, ir nepriklausomai nuo to, kad jai ir taip jau metas buvo ateiti, apie ką ir savo išskirtiniame interviu Romui Sadauskui esu priprognozavęs prieš daugiau nei dvejus metus.

Net jei lietuviai nebūtų savo sumestiniais 19% balsų išsirinkę tradiciškai “ir vėl ne tuos“, ir dar tradiciškai prastesnius intelektualiai bei kompetencijomis, nei prieš tai buvę.

Na, nebent esate tais rinkėjais iš fanatikų segmento, apie ką esu rašęs pernai prieš rinkimus, ir tuomet jums šitos melu, apgaulėmis bei manipuliacijomis kandenciją pradėjusios Vėlinių koalicijos IVA+ “raganos“ yra tikrai profesionalesnės už buvusius mano aršiai kritikuotus profesionalus.

Tad man, tarkime, į šį biskutuką atminties reikalaujantį klausimą yra atsakyti labai paprasta, kaip ir mano ilgamečiams tinklaraščio skaitytojams, nes dar anuomet aš aprašinėjau anos Vyriausybės veiksmus, tiek kasantis duobėje vis gilyn ne dėl tautinės naftos ar skalūninių dujų paieškų, tiek ir aktyviai taukšint dar iš Gedimino Vagnoriaus paveldėtu “žiaurių akcijų prieš verslą“ kuvaldometru per parklupusios ir vos alsuojančios ekonomikos momenėlį, dabar jau perdavus partinės estafetės būdu ir vėl šį tradicinį įrankį dabartinei Gedimino 11-ka kabineto pirminykei™.

Todėl atsakyčiau kaip ir antikiniai Amžino Miesto gyventojai, kad po šia saule nieko naujo.

Belieka tik susisupti į išeiginę paklodę, prigriebti lauknešėlį su vietiniu vyneliu ir importine duona, bei slinkti… ne, ne link kapinių, bet cirką pažiūrėti naujų pramogų su liūtais, draskančiais judėjiškos provincijos religinius fanatikus, bei besikapojančius tarpusavyje mišriųjų kovos menų atletus, kurie laisvalaikiu praktikuojasi tik buitiniuose konfliktuose, prasukdami suktukus atgaline koja į galvą gatvėse arba atlupdami tarsi grūšią nepakankamai pagarbos rodančio sugėrovo suguloves, taip apgindami savo vyrišką orumą bei savo sugulovių garbę.

Na, netgi čia yra nykiai nuobodu, ir iš drono skrydžio pažiūrėjus, tai ta mūsiškė homo sapiens rūšis tūkstantmečiais išlieka ir toliau daugiau homo, nei kad sapiens.

* * *

Tai, primenu, kad anas premjeras atluptinais kraštiniais už jo palaikytos, suprask, mano fiktyvaus grupioko, pasisavinusio vieną magistro diplomą ir du ordinus, mažumos, bet ne lytine prasme, o politine, vyriausybės prisidirbimą iki ausų, kurios kyšojo už viso valstybiniu mastu brukamo melo ir propagandos, surado latrus ir lodorius bedarbius, visus užrašęs į pašalpinių lervų legioną, tarpstantį ant pasiligojusios Lietuvėlės kūno, bei, aišku, dar ir tarsi kraują iš tėvynės finansų siurbiančias aštradantes mamkas vagylkas.

Aišku, terorizuoti nėščiąsias bei jaunas mamas su kūdikiais, daug protelio nereikia. O sociopatija, net jei tai yra ne konkrečiai šios partijos, tradiciškai stokojančios empatijos, bet bendras daugiau ar mažiau visų politikų bruožas, tai ir šiaip nepagydoma, kaip patvirtintų ne tik savo pavyzdžiu buvęs alkoholio sveikatos ypatingų operacijų ministeris su šaulio berete.

Na, kokie laikai – tokie ir demokratiški krikščionys, nors save jie vis tiek užsispyrusiai vagnoriškai vadina konservatoriais, nebodami formalaus užrašo savo Tėvynės Sąjungos iškaboje, nes gal mano, kad tradicinės vertybės, ir valstybės, kad ir ką taip klaidingai vadinate jūs, ir kas tik skaitosi jau, kai valdo tik jie, viršenybės principas vardan šventojo Biudžeto ir tos tėvynės, kurią jūs ir jūsų vaikai privalo išlaikyti ir ginti, tačiau tikrai ne jų pačių vaikai, nes elito mažorai visada turi atlaidus nuo to prakaito, purvo ir kraujo, ko tik sunkiais tautai laikais gali prižadėti toks irgi konservatoriumi buvęs britų husaras alkoholikas seras Vincas pagal pavardę bažnytkalnis, o ne koks nors žemkalnis.

Tuomet tą kriminalizuotoms mamoms primestą nusikalstamą veiklą buvo galima išspręsti labai paprastai ir vienu ypu be jokios sukeltos viešumoje isterijos, tiesiog perskaičiavus priklausančias išmokas už visus metus dar iki metų, kada vaikas gimė, o ne už trečią ketvirtį iki jų dekretinių atostogų, ar kaip ten sodrintos biurokratkos toms mamkoms skaičiavę pagal kreivą įstatymą, patvirtintą juk dar ir pačios opozicijos per 2K (kas reiškia Kubilius ir Kirkilas, o ne du kvailiai, aišku) propaguotą demografijos skatinimo politiką.

Tačiau kam padaryti paprasčiau ir santūriau, jei galima padaryti įprastai su isterijomis bei visuomenės sukiršinimu?

Man jau darosi akivaizdu, kad toks modus operandi yra padefaultinis TS-LKD veikimo ir politinio funkcionavimo principas (ar čia kitų dar blogesnių priežasčių neįstoti jų dabartinė premjerė ir anuometinė iždo kasininkė taip per visą tą dešimtmetį tarp šių pareigų surado, ką?).

* * *

Dar keisčiau pasisuko tuomet su nedarbo draudimu – ir čia darkart prašau nepainioti šio su nedarbo pašalpomis, nes pastarosios yra veikiau socialinio pobūdžio, nei kad išties draudimo, nors taip abiejų kombinacijai priklauso, kai valstybė, kad ir ką tuo žodžiu klaidingai vadinsite, užsiima privačiu finansiniu verslu per monopolizuotą socialinę politiką.

Bet iš tų kombinacijų tuomet netekusieji darbo, nors ir pilnai iki tol mokėję to klaidingai valstybinėmis vadinamas melagingo draudimo įmokas, deja, bet gavo tik kombinaciją iš trijų pirštų, kur nykštys prakišamas tarp smiliaus ir viduriniojo.

Ar tiksliau, nedarbo draudimo išmokas tegavo, kaip vėliau paaiškėjo, vos 15% jas lig tol gauti turėjusiųjų, kaip apdraustųjų nedarbo draudimu.

O ir tegavo tik minimaliu, o ne santykiniu, išmokų dydžiu nuo jų įmokų pagal uždarbius (jei jau tai išties draudimas ir yra įstatymas apie tai, tiesa?), ir gavo tik po pusmečio, kai neteko darbo, įrodę vietinės savivaldybės Darbo Biržai, kaip jie ten visaip bandė susirasti darbą tuščioje darbais rinkoje, kurioje šie drastiškai dėl krizės buvo sumažėję.

Ir, aišku, skųstis nederėjo, nes gi jų tie užsidarę darbdaviai turėjo dar kažkaip iš savo užslėptos, kurios nesuradęs pirmojo karantino metu ir dabar buvęs premjeras iš policijos, skrynutės apmokėti per išeitines kompensacijas tam buvusių darbuotojų pusmečio pragyvenimui, ko turėjo užtekti taip šiems taupiau pasispaudus.

Kadangi nesate kvaili, kiek tokie kvaili yra elitinių įstamdavių ne itin “gudrūs“, kaip sako mano uošvijoje, sukurti įstatymai, tai puikiai suprantate, kad kompensacijų rinkoje joks nemokiu tapęs darbdavys sumokėti banaliai neįgalus, nes juk ir yra nemokiu. Ne, tada to nukvakimo leftizuotoje visuomenėje iki “socialiai atsakingo verslo“ ideologijos dar nebuvo, kai tik dabar modernūs progresyvieji jau tarsi kokia Uršulė Apokalipsė klykia, kad va todėl!

Bet tam juk ir yra sugalvotas tas valstybinis socialinis nedarbo draudimas, tiesa?

Nors dėl šitokių įstatymų, kad nepriklauso tai klaidingai vadinamai valstybei, susirinkusiai draudimo įmokas, bet nenorinčiai duoti draudimo išmokų, dabar susimokėti, nes kažkodėl yra įpareigotas sumokėti numiręs verslas, tai vis tiek man sunkiai dašunta, o kodėl privatus verslas taip turi užsiimti tokiais atvejais ta socialine veikla, kuria skelbiasi juk užsiimanti ta menama valstybė, ir kuri tik įstatymu išprievartauja privatų verslą dar prisiimti ir socialinės politikos funkcijas savo verslo sąskaita, įtraukiant šias į sąnaudas?

Kaip jūs galvojate, ar per tris paskesnes kadencijas, kuomet pavaldė dar ir proletariškai darbo arba paprastu, neva, žmogumi besirūpinę partijos, taip iki šios kadencijos ir toji jau dabar valdžioje esanti, pavadinkime irgi paprasčiau – kapitalistinių partijų, koalicija inicijavo kažkokias diskusijas šiais klausimais ar atitinkamus įstatymų projektus?

Irgi ne?

Oi, tai kaip čia taip?

Na, bet kai didžiausia dabartinės koalicijos partija net pati nežinojo, ko jiems norėti, kai keliavo su savo nacionalinės apklausos chapiteau po šalį, o visas liberalusis progresas skubos tvarka kol kas pirmose Seimo sesijose tebuvo išreikštas įstatymų pakeitimuose tik dėl to, kad galima būtų ramiai pūsti žolę, jei ja nesidalini už materialinį atlygį su kitais rastamanais, ir kad pasipyškinimą tarp vienodų lyčių dera kuo skubiau įteisinti turtiniuose bei civiliniuose santykiuose, nes apie ekonomiką pandemijos metu ir kažkokią nedararytą darbo teisę, žinia, yra labai neįdomu.

* * *

Bet man dar tuomet vis tiek kilo du tokie klausimai, į kurios irgi negavau jokio atsakymo iki šiol.

Pirma, tai jei kirkiliniai taip ėmė ir iššvaistė šituos nedarbo draudimo ir motinystės socialinio draudimo fondus, kaip mums kubilinės propagandos buvo pumpuojama, liepiant veržtis diržus, tai aš noriu žinoti: o kiek atsakingų valdininkų už šią nusikalstamą veiką buvo nuteisti ir kokias bausmes jiems teismas skyrė?

Nebuvo nei vieno, sakote?

Oi, tai tuomet iš to išplaukia jau antrasis klausimas: ar tai reiškia, kad kirkilinius valdžioje pakeitę kubiloidai yra šios nusikalstamos veiklos, kaip jie patys įvardino mums, bendrininkai, nes nepasivargino tuos tyrimus inicijuoti ir bylas kelti, ar vis tik patys (!) tuos fondus nusprendė pataškyti kitoms, nei jie buvo skirti, reikmėms (nes nu taigi krizė, ir reikia gelbėti biudžetą)?

Ir šitai tuomet ką dar reiškia?

Teisingai mąstote, kaip nekeista!

Kad arba vienu, arba kitu atveju, bet Andrius Kubilius ir jo vadovauta Vyriausybė, o konkrečiai joje – tai finansų bei socialinės apsaugos ir darbo ministeriai, yra, užuot čia mums vis dar kvykavę kaip pempės ant dirvono, tai apie menamų socdemų tuomet, tai apie valstiečių nusidėjimus dabar, bet irgi atsakingi už vieną iš aukščiau paminėtų nusikalstamų veikų: arba nuslėpę ankstesnį nusikaltimą ir taip bendrininkavę, arba jį vykdę patys.

Tai, dar perfrazuojant: kur babkės iš tos tumbočkės, Ingrida?

Ar ir vėl lauksime dešimtį metų, dievagojantis, kaip su paskolų palūkanomis per aną krizę, kad tikrai nesiskolinta už 9%, o prieš pat rinkimus pagaliau pripažinus, kad skolintasi už maždaug 9.5%? Keista, kad aš vis užstodavau visą tą laiką, kiek tai yra netiesa, tai kaip dabar jau man jaustis? Ar pasiguosti, kad nemeluota, nes juk tikrai ne devyni, kai su puse?

Ir dar – pala pala, o tai dabar politinėje emigracijoje nuo baudžiamojo persekiojimo pabėgęs buvęs premjeras tą savo pažadėtą vadovėlį apie tai, kaip reikia pribaiginėti sunkmečiu nacionalinę ekonomiką, rašo tarsi koks Trockis Meksikoje?

Ar vis tik sočią eurokrato rentą sau užsitarnaudamas trina kelnytes europarlamentinėje kėdutėje, nes net valstiečių teologė su savo praeitos kadencijos komisijomis nieko neiškapstė, o kai pakapstė, tai Konstitucinis rentininkų Teismas pripažino kapstymus nekonstituciniais?

Tai gal tikrai tuomet – Rusyne dar nuo carizmo laikų atėjusi paniatkė apie “įteisintus vagis“ yra ne labai jau ir istorinis, ir net nelabai “ne mūsų“, paveldas, nes vsio zakonno™, nepriklausomai nuo to, kad frazės autorius jau sugrojęs į medinį makintošą ir pakastas elitinėse kapinaitėse dabartinės premjerės gyvenamame rajonėlyje.

Sakyčiau, kad tauta dabar smalsauja, bet tai aš juk ir nesu jokia tauta.

O toji “tauta“ – tik ploja katučių, ir dar propagandos nukoučintomis galvelėmis dabar apsiputojusi iki isterijų durnina visus tokius klausimus keliančius, versdama juos “tėvynės išdavikais“ ir “tautos priešais“, kai patys pataikaujančiai bučiuoja rankutes klaidingai vadinamos valstybe jos nomenklatūriniams rentininkams, kurie tuos lemingus sodomizuoja kol kas dar laisvėnų neįteisintu nesantuokiniu būdu.

* * *

Ir kadangi po šia saule ir Lietuvoje, kuri tik tautiškoje giesmėje vis turi prašalinti tamsumas, bet to, giedok negiedojęs ne vien per mindaugines, neprašalina, tai irgi čia nieko naujo, todėl aš nusprendžiau pažiūrėti, apie ką dabar sukasi tas propagandinis naratyvas anų laikų finminei tapus premjere?

Idant pasakyta: seni įpročiai niekur nedingsta, ir kad papratimas – antra yda, ir kad su ydomis reikia ne kovoti, bet susigyventi, pridedant gyvenimo būdo bei pozityvaus mąstymo koučeriams, dar ir tas ydas naudingai sau išnaudoti, siekiant savo tikslų, net jei išnaudosi besiekdamas kitus.

Tai tikslai šalies ekonomikoje ir nacionalinių finansų politikoje jau kaip ir aiškūs – kaip ir priemonės jiems pasiekti žinomos ir matytos, bei dar ir aiški jų veiklos tikslinė auditorija ir kieno sąskaita tie esantys dabar valdžioje, kurių jau paminėtos ydos nekinta dešimtmečiais ir vėl išlenda, tą darys.

Greta visos bobiškos, nepaisant lyčių, isterijos dėl prisižadėjus ir prisigyrus, bet realiai nebesuvaldytos ir per tuos pradulkintus 130 jo vardo planinius punktus vis dar nenuskiepytos koronaviruso pandemijos (ir čia tikrai tikrai kalti visi tie, žinokite, kurių nosys kyšo iš kaukės, o va iš Šiaulių į Vilnių atlėkti tortuką Kristianoje nusipirkti, nes “tik trumpam“ ir taip žinai, kad “nieko neužkreti“, tai rodo didžiulį Vienos iš Trijų esantį šachmatininkės didžiulį intelektą bei ne mažesnį atsakomybės jausmą, durneliai jūs!), ir kai tą isteriją palaiko dabar dar ir valdžios lietuviški “liberalai“ (sic!), išsivertę skūras ir apvertę užsikirtusią plokštelę pagal konjuktūrą, jau nebeslepiamo siekio įvesti kone fašistinę diktatūrą, bent jau laikinai, per ypatingąją padėtį, kad būtų galima užspausti kilsiančius socialinius neramumus, tai pastebėjau aš tame didžiausiame internetiniame žinių, jei tai vis dar žinios net kai retransliuojamos iš BNS, portale, kol jūs naujaką pralakinėjote, štai va tokį dabar naratyvą (atleisk rašytojų sąjungos revizoriau už šios sąvokos vartojimą!):

Suprask, pralaka viską ką jiems duodi, ar dar duotum, latrai!

O ko jūs iš tų sukčių tikitės? Jiems ir krizė bei karantinai – tik priedanga bankrutuoti ir išvengti mokestinių prievolių!

Teisingai! Kysa, kam tau pinigai – tu gi neturi fantazijos! – kaip sakė didysis kombinatorius Ostapas.

Ai, tai pinigai į nekilnojamąjį turtą, pasirodo, nuėjo – štai kame reikalas!

Koks dar čia paramos prašymas iš valdžios, jei darbdaviai algas pakels, nu! Ir tegul nebando išsisukti fiktyviais bankrotais, sukčiai, nes butai rinkoje tiesiog šluote šluojami, ir tuoj neliks!

Nuoroda į straipsnį apie kilusią vidutinę algą yra prieinama tik už pinigus, bet tai jei kriptos prikasėte, drabužiams ir švenčių puošybai ne visus pinigus pralakėte, tai susimokėsite, nes tik taip pasieksite išsikeltus tikslus įsigyti dar daugiau nekilnojamojo turto!

Va kaip gražu – žmonės (jei jūsų nėra žmonių sąraše, tai tik tylėkite droviai, nevykėliai!) gi akivaizdžiai turi perteklinių pinigų, kaip skelbė dar anksčiau, kad jau ir po 2000 eurų per karantinus susitaupė, ir dar gi algas kelia, tai ne tik duoti nereikia, bet dar ir paaiškinti būtina, kaip jiems teisingai suinvestuoti į rentų ekonomiką, nes… antraip tikrai pragers, latrai!

Bet tai ar jūs įsivaizduojate, kaip nuobodu ne tik lopatologijos absolventei ekonomikos ir inovacijų ministerės kėdėje dabar spręsti realios ekonomikos problemas?

Eikite kasti kriptos nuo jos galvos, nevykėliai!

* * *

Juolab, jei pažiūrėsite į tokias ir panašias antraštes bei straipsnius kiek anksčiau iki šito viso tarsi (?) užsakyto propagandinio reivo, tai pamatysite aiškią jums peršamą žinutę: senoji valdžia, suprask, iššvaistė valstybės ( valstybės, be abejo, nes jums iššvaistė, o tai jums dalinti atgal tuos iš jūsų anksčiau atimtus pinigus ir dabar dykai – už ką?) išteklius (ką, ir vėl???) – bet taigi neproduktyvioji ekonomikos blogerė iš dešrų kimšėjų šėpos prieš tapdama iždo darkytoja kritikavo savo viename iš dviejų per ketverius metus po disertacijos teišstenėtame rašinėlyje, kad per lėtai ir per mažai dar yra švaistoma!

Ir, antra, kad reikia visiškai dabar dar atimti iš visų runkelių tuos ES veltui tik duodamus fantikus!

Valdžiažmogiams ir be lietuviško tautinio pavydo dėl kaimyno degančio tvartuko ar pastipusios karvutės gi visada pikta, kai taip dykai kažkam kitiems dalinama, nes tikrai šių spaustuvė Frankfurte prie Maino juk dirba ne jums!

Ir jau daugiau taip dykai žmonėms ši teisinga valdžia nebedalins net ir teisingiau už buvusią neteisingą valdžią, dalinusią neteisingai, nes tie visi žmonės tėra tik tinginiai ir girtuokliai, taip va tik tampa pašalpiniais ir, rupūžės, nenori emigruoti, atlaisvindami vietą rentų ekonomikoje, kai vietoje jų juk, jei prireiks, tai vis tiek galima prisivežti pigesnių ir sukalbamesnių gastarbaiterių iš trečiųjų šalių.

* * *

Na, iš bėdos, jei jau taip save neproletariškomis runkelių partijomis pozicionuoji, dar galima paremti ir verslą, taip ir nepatikslinus, o tai kas konkrečiai turima omeny, kai sakai tą burtažodį “viarslaz“: savininkai, vadovai, darbuotojai, tiekėjai, rangovai, klientai, konkurentai, mokesčių surinkėjai ir pan.?

Ko aš čia, durnelis, dar taip nesuprantu, aišku, man atšausite!

Juk kai sakoma verslas, tai visada turimi omeny tik stambaus kapitalo savininkai, kuriems reikia atsidėkoti už finansinę paramą politinių kampanijų metu (ir ne, tai ne vien tik demonizuotas MG Baltic koncernas).

O visus bedarbius tinginius – tegul va dykai seniūnams už pašalpų atidirbimą išlaikytinių savivaldybių kniaziai patys įsidarbina, neskaičiuodami jokio darbo stažo pensijai gauti, nei jokių galvos panaudos nusavinamų mokesčių susimokėdami. Ir jei kurių bedarbių nevykėlių dar vis tik atliks, tai ta pati Užimtumo Tarnyba vokiečiams, olandams arba norvegams iškomandiruos.

Juolab, kur jūs taip išvis matėte, kad savivaldoje būtų valdžiukės išrenkamumas arba išlikimas kažkaip susijęs su tos savivaldos biudžeto pajamomis, o ne dotacijomis iš 4 savivaldybių, išlaikančių likusias 56, bei darbo vietų atsiradimu, arba verslo bei mokestinės aplinkos savivaldybėje gerinimu?

Anąkart kai šita valdančioji partija atėjo į valdžią, tai, negalėdama, tarkime, Prienuose niekaip savivaldoje išstumti įsikasusių bebrinių socdemų, tai kurortiniame Birštone įkūrė atskirą savivaldybę, kurioje jau laimėjo reikiami žmonės.

Na ir kas, kad visoje tokioje savivaldybėje gyventojų kone perpus mažiau už net mažiausiai gyventojų nuo sovietmečio turėjusiame maniškio rajono centro “mieste“, ir netgi be tos jo istorinės dalies, vadinamos senąja, anapus Merkio, kur dabar ant sankryžos žiedo savo kolūkinio moderno bokštu įvarinėja siaubą sostinės prakutėliams, pakeliui link caro Malinausko vardo kurortinio miesto? Juk suvalkiečiai irgi turi patarlę, kad jei nuo dydžio pareitų, tai karvė zuikį pralenktų.

Antai paminėtojo mano rajono meras tai net išvis sostinėje gyvena, nors karantino metu turi kirsti net 4 tokių “arčiau žmogaus“ prislinktų savivaldų ribas pakeliui link tarnybos ar iš jos namo pas šeimą, kai, tuo tarpu, aš net iš rajono centro laisvai išvykti negaliu, nes šitame pasienio rajone VSAT pareigūnams gi reikia kažkaip irgi pasigerinti materialinę šeimos padėtį per viršvalandžius, budint ant trijų plentų, vedančių iš Didžiosios Varėnos į atskirtąją nuo jos Varėnos kunigaikštystę, jau nekalbant apie likusią Lietuvą, kur, kaip minėjau, karantinas ir judėjimo apribojimai galioja tik jums, durneliai. Nors demokratinėje valstybėje, o ne mirusioje respublikoje™, jau visuomenė pareikalautų tų savo išsirinktų dviejų iš trijų valstybės galvų atsistatydinimo.

Tai net liūdna, kad taip vieniša (ar ir vėl kažką nutylėjo?) dabar premjerė tupi sąžiningai namuose per ilgąsias metų šventes tik su nuobodžiaujančiu VAD apsauginiu ir savo prieglaudiniu jorkšyriuku (taip be užpakalinės čia užuominos, aišku).

Todėl, kai jau nėra kaip gerai papurtyti tarsi grūšių dabar mamkų-vagylkų (nors gi jau pabandyta pakrutinti vaiko pinigus, tai grėsė Vyriausybės žlugimu dar jos net nepatvirtinus!), tai tradiciškai, aišku, ir vėl atspardys pasturgalius tik bedarbiams, kad tie pagaliau spėriau išsiniogtų lauk iš tėvynės, arba taip nuolankiai galvas nuleidę eitų dirbti už minimumus sunkiomis, išnaudotojiškomis ir net kenksmingomis sąlygomis, nes juk už durų vien pagal statistiką dar 5 ar 6 bedarbiai laukia, neskaitant ir atsiboginamų naujųjų vergų iš dar skurdesnių šalių.

Ir ką ten apie tą algų pakėlimą per krizę propagandistai vėl peza, priminkite, prašau?

* * *

Bet aš galvoju, kad tik iš vienos nelaimėlių grupės papurtymo tiek daug laimės valdžiai nesigauna, todėl turės susirasti dar ką nors atkalatojimui kaip kriaušes.

Kaip jūs galvojate, per šitų visai ne demokratiškų ir tikrai ne krikčioniškų, nors ir pirmuose suoluose bažnyčiose per transliacijas kiurksotų, save dar konservatoriais vadinančių bei jų liberalais apsimetančiųjų valdžios tikslingai inicijuotą bei nukreiptą propagandą, dabar dar kuriai visuomenės grupei teks ne mažesnis tas visuotinis niekinimo ir jų stigmatizavimo purvasklaidos srautas?

Paprastai juk visada kailis yra lupamas pirmiausia tik socialiai pažeidžiamiausioms grupėms: jau minėtiems bedarbiams, neįgaliesiems (kaip per praeitą krizę panaikintos neįgalumo grupės), mamoms su mažamečiais vaikais (prie vaikų pinigų bus dar grįžtama, spėju), pensininkams (kai jau supranti, kad jie už tave nebalsuos).

Po to ateis eilė ir viešąjam sektoriui, kur dirba daug moterų už faktinį UBI (t.y. universal basic income – arba visuotines bazines pašalpas) – tai bibliotekos (gi interneto laikai, tai kam jų dar reikia!), mokyklos ir darželiai, kurių gerokai per daug, kaip ir vien tik streikuoti temokančių pedagogų (kai apie privačius čia kalbos nėra, be abejo – jiems valstybės dotacijos per visuotinę krepšelizaciją netgi bus padidintos, ir čia tikrai nėra jokių sutapimų su morkomis ar nusiraminimo kėdutėmis), ir po to dar kultūros darbuotojai, ir pan.

Manau, kad policijos, ypač uniformuotos ir visokius “anarchistus“ sekančios, liesti nedrįs, kaip ir kurį laiką dėl pandemijos saugūs turėtų jaustis gydytojai provincijoje. Netgi nenustebčiau, kad goblinai“lietgvardijos“ VST gaus papildomą finansavimą, nes antraip tik prisilakę pirtyse beisbolo kuokomis snukius vienas kitam talžo.

Kad ta tatuiruota egzaminus sumovusi bemokslė dar kažkaip pakrutintų ir teisėjų klaną, atsiprašau, yra nors vienas tuo tikintis? Ir aš jau sakiau dar šių metų prognozėje, kad tokioje šlapukų vyriausybėje visi ministeriai ir jų atsivestos komandos prielipų bus priversti tik prisitaikyti dėl išlikimo, o ne kažką reformuoti arba keisti, nes ir tėra tik neįgalūs profesine kompetencijų bei politine svertų ir galios prasme šlapukai.

Krašto apsaugai lėšos bus tik iššvaistomos ne šiaip “auksiniams šaukštams“ (ir kaip ten su tais bokseriais ir jų jau treti metai vis nepritaikomais bokšteliais – babkės jau pavogtos, ar dar per trumpai laukėme nesulaukėme pagaliau užsakymą mums deliverinant, ką?), nes juk įsipareigoję yra dar Oranžiniam Doncei, kurį mūsų nomenklatūrščikai su visa pataikaujančia šunauja susiriesdami keikė visus ketverius metus.

Kadangi visam šitam balaganui suvaldyti reiks pajėgumų ir lėšų, tai gerokai dar padaugės darbo vietų saviems klapčiukams iš lietuviškų oksfordų bei kembridžų, nors mokslo lygiu iki britiškųjų ir netempiančių (kokia šalis – tokie ir oksfordai, nu) – tai lopatologijos instituto bei dešrų kimšėjų riomerynės.

Ir pinigai taip bus patyliukais, arba kaltinančiai baksnojant į ankstesnes valdžias, vėl perskirstyti iš kokio tikslinio fondo nelabai aiškiems tikslams – juk jau ir dabar tas vadinamas Lietuvos DNR planas su visais projektiniais finansais yra nudaigiotas paskirstymui tiems, “kam reikia“ (bet tai ne jūsų reikalas).

Oi, bet tai jau irgi matėme, jei vis tik demencija nekamuoja, o ir aš apie tai šį įrašą, berods, tuo pradėjau. Tai ir vėl čia – mums vienodai žydi sodai, ir saulė visiems vienodai irgi šviečia, tik va ne visus vienodai pašildo.

Tad jei ir jus dabar taip papirktos šunaujos liaupsinama už jų grožį iš balos toji valdžia papurtys kaip grūšią, tai žiūrėkite tik pozityviai – myli jus, vadinasi, kaip dūšią!

* * *

O aš nepurtau, nors myliu jus labiau, ir jums visiems sakau – ačiū, kad prenumeruojatės, ir ypač didelis ačiū tiems, kas remia per Patreoną!