Apie šias šventinio laikotarpio baigiamąsias dieneles toks evangelistas Matas pirmame amžiuje dar ano tūkstantmečio rašęs, kad:

Jėzui gimus Judėjos Betliejuje karaliaus Erodo dienomis, štai atkeliavo į Jeruzalę išminčiai iš Rytų ir klausinėjo: “Kur yra gimęs žydų karalius? Mes matėme Jo žvaigždę Rytuose ir atvykome pagarbinti Jį”. Tai išgirdęs, karalius Erodas sunerimo, o su juo ir visa Jeruzalė.

Pribūrė ne tik sunerimusiam Erodui su jo visa sunerimusia Jeruzale tie trys gerokai vėliau iš mohelių karaliais pervadinti šarlatanai apie Mesijo atėjimą, taip po savęs Beatlėjuje palikę fizinį Jėzaus egistavimo šioje Žemėje įrodymą, nes tas jų atneštas dovanomis Juozapo ir Marijos šeimai auksas, mira ir smilkalai, lyginant su dvasinėmis vertybėmis, juk yra laike praeinantys ir gana greitai susinaudojantys dalykai, kas yra gana paradoksalu ir labai ironiška bar mitzvah atliekų atveju, aišku.

O va aš rašiau čia gerokai anksčiau – tik pernai.

Kuomet ir prirašiau jums 4 dalis ne astrologinių pagal žvaigždes “iš lempos“ (sic!), bet tokių savo politinių ir ekonominių “horoskopų“, kas laukia mūsų 2022-aisiais, kurie jau dabar užsibaigė.

O tai taip pat dar reiškia, kad jau atėjo metas ir pažiūrėti, kur aš taip pataikiau kaip pirštu į akį, o kur… (nesakysiu – kur).

Nors šis pabaksnojimo trendas dabar padarytas madingu ir yra dirbtinai eskaluojamas netgi mūsų vietinių sorošėkų su psichikos nukrypimais reprodukcinio instinkto tenkinimo srityje, kuomet iš to brūžinimosi jokie palikuonys atsirasti negali (kažkur toli atsiduso vienas juozapas ir aiktelėjo viena marytė), nors ir suteikia aibę malonių pojūčių santykiaujantiems 72 socialinių lyčių sutvėrimams.

Žodžiu, akivaizdžiai tame ne tik man, tokiam ciniškai nedvasingam, pritrūksta bent kruopelytės dvasingumo, ir net Ordnun-Papa Joškė vardu 16-tasis Benas taip neapsikentęs pas savo Didįjį Bosą Aukštybėse iškeliavo, palikdamas Amžinąjame Mieste jau vienvaldžiu našlaitėliu Pranciškų iš Sidabro šalies Gerojų Vėjų miesto, kuris taip pat kontempliuoja galimybę irgi taip išeiti į pensiją dar gyvam esant, palikus po savęs kitą šv. Petro vietininką urbi et orbi.

Ir – amen.

* * *

Ir ne amen, bet totAl kaput tiems, kurie pernai priešinga linkme smagiai kratydami kojeles (gaila, kad tik ne kartuvėse), nes tas aukštybėse turi dievišką humoro jausmą, praeitais metais kaip tik mums okupacinio SSRS įkūrimo 100-mečio proga tiesiai į pragarą nukeliavo pas girtuoklį Borisą Jelciną į jo jau prišildytą belovežišką smalos katilą visu tuo savo penketuku sovietinės imperijos griovėjų (ne, Vytautas Landsbergis ten dar neskuba, piktūnai jūs!), tai:

  1. “taikdarys“ kruvinasis Michailas Gorbačiovas (malkų jam daugiau po tuo katilu už Sausio 13-tąją!);
  2. KGB “liberalizatorius“ ir Gorbio per pučą gelbėtojas Vadimas Bakatinas;
  3. Belovežo memorandumo dėl SSRS išformavimo rašeiva pirtyje prie konjako (po taurelę už kiekvieną punktą iš tų 14…) Genadijus Burbulis;
  4. baltarusiškasis pirčių komplekso Belovežo stumbrų draustinyje šeimininkas bei vienas iš trijų slaviškų respublikų vadeivų bei sugėrovų Stanislavas Šuškievičius;
  5. ir, aišku, šių aršusis antitarybinis sėbras bei ukro-nacionalistas, pasirašęs ne tik Belovežo, bet ir 1992-aisiais Lisabonos sutartį, palikusią Ukrainą be branduolinių ginklų, Leonidas Kravčiukas.

O pavymui šiems dar kojas pakratė iki Trijų Karalių +K+M+B ir du kiti susiję broliukai-judošiukai, tai:

  1. Belovežo memorandumą įteisinęs RSFSR AT pirmininkas Ruslanas Chazbulatovas bei
  2. KGB sugriovėjas Viktoras Ivanenko, galėjęs valdžią grobiantį ir valstybę griaunantį Borisą Jelciną visiškai teisėtai tada areštuoti, ir tada neaišku, kaip mūsų Sąjūdžio siekiai realiai būtų užsibaigę, ir didelis klausimas, ar gyventume dabar Europos Sąjungoje, o ne kažkokioje reformuotoje CėCėCė-vPė-z2.

Karą dėl protų rusai seniai prapylę, tai ir vėl tokią progą geram propagandiniam PR tikrai neišnaudoję ir pražiopsoję kaip paskutiniai locheliai.

O gal todėl ir neišnaudoję, kad dabartinė eReFija – tai ne jokia CCCP, ir Trikoloro šalies ideologija yra tokia pati liberaliai-demokratiška kaip ir Šaltąjį karą prieš juos (ar ir mus?) laimėjusių naglosaksų (t.y., ne proletariato, o tokia pati finansininkų kapitalo diktatūra), nors padaže mums nieko gero nežadančio atgimusio putinistų dėka vėl rusiško imperializmo, duginiškai įvardinto kaip Russkij Mir™.

Ir metas tuos blėnis apie Rusiją kaip SSRS seniai pakasti kartu su šitais jos sugriovėjais ir jau pagaliau nustipėliais, jei norime suprasti ne tik jų Kremliaus šeimininką Vladimirą Putiną, bet ir adekvačiai reaguoti bei tinkamai nuspėti, ko siekia toji Rusijos dabartinė valstybė, besitapatinanti su caru Petru I ir baltagvardiečių generolais, ir kas mums iš viso to – užuot ir toliau straksėjus kartu su visa šita esama dabar sorošėkų šaika, kaip per 2022-uosius vėl matėme, taip piktybiškai stumiančia šią mūsų godžią, šykščią ir pavydžią tautą su visa klaidingai vadinama valstybe užsitvoti į ruso tanką.

Iš ruso, ir ne tik Karaliaučiaus tranzito, mums begėdiškai dabar reikia kalti babkes, o ne nuostolius savo šalies ekonomikai!

Bet ką aš išmanau, aišku…

Galiu užtikrinti, kad ši mums nenaudingus ir kenksmingus konfliktus tik eskaluojanti užsienio ir vidaus politika, labai spėriai per pišpasinį išprotėjimą jau pavertusi mūsų šalį iš psichočernobylio į psicho-toksinę kloaką, ir šiemet tęsis ir net, spėju, bus dar labiau intensyvinama, vis labiau slobstant susidomėjimu Ukraina.

Tad ir šios prognozės bei anų aptarimai šįkart sąlyginai suskirstyti į tris dalis:

  1. mus ir mūsų mylimiausios kompradorus politikoje;
  2. mūsų kuratorius naglosaksus (t.y. JAV su JK, nes juk pernai aptarinėjau) su tais kitais, gal jums ir nebesvarbiais;
  3. ir Ukrainą, kuri dirbtinai čia padaryta per svarbi anų pastangomis mums.

* * *

O tai ką gi aš prognozavau dėl pernykščių metų dar pirmos dalies įžangoje savo prognozėms apie JAV ir apie mūsų brangią (savo kainomis) šalelę:

Nes jau savo agresyviais ir kvailais veiksmais dabar privertė Batką peržiūrėti jo šalies karinę strategiją, pakoreguojant ir Baltarusijos Respublikos Konstituciją:

  • jei iki tol nebuvo galimybių rusų karinėms bazėms – tai dabar jau bus;
  • jei iki tol šalis buvo atsisakiusi branduolinio ginklo – tai dabar mielai priimtų, jei tik sąjungininkai (čia ne apie NATO!) paprašytų;
  • ir dar skraidyti virš Baltarusijos teritorijos įvairiems “tėvynės išdavikams“ tapo visiškai nebesaugu (nes per saugu šiems tapo pas mus, juos išlaikančius iš nieko nenutuokiančių mokesčių mokėtojų taip švaistomų pinigų, aha).

Turėjome dešimtmečius pašonėje vieną mums draugiškiausių Šanchajaus Bendradarbiavimo Organizacijos šalių kaimynystėje – o va dabar turime visiškai pelnytai mūsų valstybei (taip, jūs irgi atsakingi už tai, kad išsirinkote tokius agresyvius nemokšas į valdžią!) keršinantį autokratą, kuris, įtariu, greitu laiku nuo grandinės ant mūsų jau ir naciukus litvinistus užsiundys – ir galėsite tada labai nemaloniai nustebusiais snukučiais su jais, mieli sėdmaišiniai “patriotai“, tuomet aiškintis, kieno tas mūsų-nemūsų išties Vilnius: okupantų žmudzinų, kaimynų litvinų ar “sovietų nuskriaustų“ lenkų, su kuriais gi dabar ir vėl priklauso mūsų politiniam elitui susirieti, kaip tas buvo prie partškolinėstulpinės idiotkos Daukanto aikštės rūmuose.

Taigi, o kas iš viso to gavosi:

  • rusų karinės bazės Baltarusijoje jau įsikūrė;
  • baltarusių strateginė aviacija ir raketų kompleksai modernizuoti nešti branduolines galvutes (dar neaišku, ar jos jau yra tos šalies teritorijoje);
  • Baltarusijos kariuomenė papildomai išplėsta dėl prie jų sienų Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje didinamo NATO kontingento (ir realiai, taip skirtingai nuo mūsų daugiau tik popierinių karių skambiuose pareiškimuose);
  • o dėl įvestų mūsų sankcijų tie paskraidymai per Baltarusiją išvis uždaryti (vadinasi, lėktuvų bilietai kainuoja irgi brangiau – taip dėl sankcijų prieš Rusiją bankrutavo suomių Finnair, tai kaip “gerai“, kad seniai nebeturime nacionalinių oro linijų, todėl nėra kam dabar dėl to bankrutuoti), nors Batka gi įsivedė iki 2022 metų galo ir jau pratęsė mums, latviams ir lenkams… bevizį režimą (uch, koks agresyyyyyyvus diktatorius!).

Turime taip ir toliau, kaip anksčiau, sau patys gynybai tik dvi tribataliones brigadas (kitaip tariant, tai realiai tik vos dvi suformuotinas batalionines kovines grupes), o trečią – tik popierinę menamai “mobilizacijai“, už kurios etatus jau dabar mokate iš savo mokesčių.

Ir iš kurių vienai seniai už vidutinio tanko kainas nupirkti ir pagaliau (!) pristatyti taip iki šiol turintys bokštelių ginkluotės valdymo problemų Boxer griozdai, kurie yra puikus taikinys tūlam buriatui su sovietiniu PRG iš tolo laukuose (ypač, kai dar ir užklimpsta palijus – gi ne dykumos čia, kurioms buvo pritaikytas), ir kurių dėl jų gremėzdiškumo į jokį dar neiškirstą žuvėdų šūdbaldžiams miškelį neįgrūsi pasislėpti, o artimiausią kiek gilesnį upelį, skirtingai nuo sovietmetį menančių priešo šarvuočių, tie kirsti irgi nebesugebės, nes nei jie plaukia kaip BTR ir BMP, nei dugnu pravažiuoja kaip visi rusiški tankai, nei kokių iš paskos inžinierinių dalinių tąsomų pontonų laikiniems tiltams jiems išvis pas mus yra (o jei ir buvę, tai seniai nurašyti kaip nebetinkami ne vien ideologiškai).

Tiesa, dar ir vieną mechanizuotą batalioną pavertė tik motorizuotu (nors irgi nesu tikras, ar sunkvežimiais juos kompensacijai aprūpinę), nes turimus labdarinius šarvuočius debiliškai išsiuntė rusams sudeginti (abiem prasmėm) Donbaso laukuose, todėl mechanizuotais likę tebuvo tik du batalionai “Geležinio vilko“ brigadoje (“žemaitukai“ – tik motorizuoti pėstininkai) vietoje buvusių trijų, jei nepripirko trūkstamų naujų (bent jau tuo nesigyrė, tai norėčiau klysti).

Būtų dar ir daugiau ginkluotės šita idiotų kompradorinė šaika čia atsikračiusi kaip šių ar visų stingerių (naujus gi užperkant – tokie atsiveria horizontai atkatams!), tik va pilnu generolu vietoje leitenantiškojo užsimanęs tapti esamas kariuomenės vadas kažkaip užsispyrė ir neatidavė, pasimokęs iš lenkų, likusių per savo šlėktiško honoro prikimštą galvą be tankų, kaip ir slovakai – be lėktuvų.

Todėl naujų antpečių gali jau daugiau ir nepričiulpti kaip esamų iki šiol, kaip per savo karinę “karjerą“ ir nesudalyvavęs nei vienoje karinėje misijoje, kas bendrai būdinga visiems sorošėkams, net jei tie su antpečiais.

* * *

Ir į metų galą, nenuostabu, kad taip ir susiriejo valdančios abiejų lyčių bobos su jų taip nekenčiamu vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu dėl vokiečių (tarp kurių per praeitus metus penkiskart išaugo atsisakančiųjų tarnauti Bundesvere, kalbant apie jų “kovinį ryžtą“) brigados dislokavimo mūsų šalyje, kai ir patys friciukai nelabai nori čia per mūsų politikus prisiprašytos invazijos atveju žūti vardan tos, bet ne jų, o mūsų Lietuvos (o aš nepageidauju čia jokio vokiško kontingento – galim su tautines svastikas mėgstančiais latviais į kanadiečių “bebrus“ išmainyti).

Pernai gi dar visus metus paiki karibos eksperdukai influencino už tai isteriją pagal drąsių zuikių šaikos naratyvą apie Suvalkų koridorių pabėgimui, taip metų pradžiai simboliškai susiginčiję dėl paminklo pastatymo garbei (?) to tarpukarinio upelio braidytojo dukart nuo rusų movusio iš šalies Antano Smetonos, vis tik pernai nei žodeliu nepyptelėję, ar ketina, ir kaip, jei jau taip, ginti mūsų sostinę.

Ir kaip tuomet su tais pamirštais dykrais nuo Medininkų plentu link sostinės per mažiau nei 30 km (šarvuočiams valandos neprireiks tą atstumą įveikti), kur sklypukai patyliukais grobstomi prakutėlių namų valdai ir spekuliacijoms, o ne kokiai nors gynybinei Anušausko Sienai su prieštankiniais Landsbergiuko Dantimis, nes Bilotaitės Tvora, įtariu, nelabai nuo ruso-buriatų invazijos mus tuomet ir teapsaugos.

Nenuostabu, kad todėl dar pernai per kovą ir balandį buvo atnaujintas rekordinis kiekis piliečių pasų (ypač pasižymėjo “patriotiškieji“ kauniečiai), kai šių dokumentų, pastebėsiu, šiaip jau po Šengeno erdvę keliaujant juk nereikia… nebent, jau ketintum persikelti gyventi kuo toliau nuo šitos šalies ir įsigyti atsarginį ten būstą kitame Europos pakraštyje, po to, geriausiu atveju, už atskirą mokestį sudalyvaudamas protesto akcijose prieš agresorių ar viauksėdamas kokioje Laisvės TV, atsiprašau, Laisvės Radijuje ar kituose užjūrio “balsuose“, kurie ne auksiniai kaip svogūnai, bet sidabriniai, skaičiuojant judošiaus valiutos kursu.

Šiems piliečiams, suprantama, tas atviras Suvalkų koridorius irgi labai svarbus, todėl mūsų įkakotukai labai logiškai atsižvelgė į savo sekėjų lūkesčius – o jūs čia visi čia ir toliau taip “saugūs“ (šitas galėtų eiti KAM vado pareigas iki gyvos galvos, nes politikai gali keistis, bet krašto apsaugos politika ir toliau čia nesikeis):

* * *

O toliau sekusį klausimą jau galime prirašyti tik retorinių kategorijai, nes atsakymo taip ir nebus:

Aš taip vis tik norėčiau dabar žinoti, o tai kas mums iš to ekonomine prasme?

Nes apie moralinę pusę išvis neklausiu, kadangi šaikoje, nepaisant pezalų iš neturėjimo ką pasakyti, moralė yra ne jų mąstymo dimensija, o visoje jų melagingoje “vertibineja™“ politikoje raktinis žodis yra tik vertė finansine prasme – t.y. kiek babkių pasivogs jie sau iš mūsų.

Suprantama, be Lietuvoje masinio uždarinėjimo įmonių, tarp kurių net virš 1000 darbuotojų šeimų regione maitinusi Lifosa, bei Druskininkuose kaimyninės valstybės sanatorijos Belarus neteisėto nusavinimo, kaip ir pavienių rusų asmeninio turto konfiskavimo (kaip antai Palangoje butą turėjusio rusų propagandisto Artiomo Šeinino), ar ekonominio žlugdymo Baltarusijos uosto Klaipėdoje bei tranzitinių jiems pakeliui Lietuvos Geležinkelių, tai pernai metais didžiausia afera įsiminė Igničio ir 40 alibabakreiviškų plėšikų siautėjimais elektros tiekime.

Nenuostabu, kad be kitų aferų ir ciniškų vagiliavimų ekonomikoje, tokie valdžioje esančios “liberalių“ babuinų šaikos veiksmai prisidėjo ir prie dviženklės infliacijos Lietuvoje augimo, tai Gedimino 11 tuščiai tik kiurksančiai “kalbančiai kojinei“ PIŠ bejėgiškai skėsčiojant daržininkystę Aukštujų Šimonių sklypuke pamėgusiomis savo rankutėmis (kaip ten jos išpyarintas cūckis gyvena, tarp kitko?).

Baigiantis jau šiemet taip ir toliau finansų nenutuokiančios bendrapavardės girtuoklytės administruojamo mūsų iždo pinigams, kuriuos sėkmingai dar pernai pasisavinę sau tik pašalpiniu tapęs lietuviškas “verslas“, mes pamatysime daugėjant bankrotų dėl nemokumo ir nepakeliamai išaugusių bei toliau augančių kvaišų valdžioje per visokias absoliučiai mums nenaudingas sankcijas bei “žalius kursus“ primetamas sąnaudas, apie ką, matyt, dėl kokso trūkumo, sutrikus tiekimo grandinėms, kaip jie mėgsta papezėti, atsipaipaliojantys bankiniai propagandistai jau pradeda puse burnos (nes joje vis dar apžiota žuvėdo “morka“) pagaliau ve_ble_nti.

Nors šioji ekonominė krizė prasidėjo, kaip jau minėjau ne vakar, o dar 2020-02-20, ką dar ir pernai antroje dalyje rašiau.

* * *

Šoktelėjus į ketvirtąją mano pernykščių prognozių dalį, kur apie mus pačius, tai faktiškai copy/paste būdu galima palikti prognozę ir vėl šiems metams – niekas iš esmės nesikeičia.

Nors šiemet numatomi iš esmės nereikšmingi (kai 4 savivaldybės vis tiek likusias 56 išlaiko, o mūsų šalyje tautiečių ir taip kasmet sumažėja po vieną tipinę tokią savivaldybę) rinkimai merų ir savivaldybių tarybų:

Deja, bet visokie tarsi kokso apsišnioję bankų propagandistai ir toliau lieja jums melą į ausis apie gerėjančią Lietuvoje ekonominę bei socialinę situaciją (galima tuos žmones pavardėmis ir pareigomis sužinoti?).

Ir dar liūdniau, kad valdžioje dabar yra toksiška partija, į kurią, panašu, net ir patenkama tik pagal neapykantos tautai atrankos kriterijų.

Aš neįsivaizduoju, ar kurioje demokratiškoje šalyje dar būtų įmanoma palikti vyriausybei vadovauti chamką, kuri eidama aukščiausias vykdomoje valdžioje pareigas, sau leistų atvirai piliečius vadinti “debilais ir bukapročiais“, o už jų pinigus užsakytų neapykantos propagandinę kampaniją su klausimu, tai ar reikia jau visokiems “antivakseriams“ (suprask, valdžios oponentams, nes opozicijos neturime) sukurti “pragariškas sąlygas“ jų tėvynėje, tarsi tos jų skatinamos emigracijos jau dabar būtų mažai.

Nes jei dar bendrai ekonomika “rūpinasi“ išvis tiktokinė kvanka su niekiniu “lopatologijos“ diplomu, esanti akivaizdžiai tik visiška durnutuke ekonomikoje, taigi ir už socialinę politiką, deja, kaip tik atsakinga tautos nekentėjų sąjungos atstovė, nebesuskaičiuojamą skaičių kartų gavusi pernai vis per nagus už tos proverbinės elgetos lazdos atiminėjimą iš socialiai pažeidžiamų visuomenės grupių – bedarbių, neįgaliųjų, nuskurdusių vargšų ir pensininkų.

Ir, žinote, aš sėkmingai galiu išprognozuoti riaušes, bet šiuo atveju galiu prognozuoti tik tai, kad šioji kvankų vyriausybė ir toliau nesankcionuotai vardan tvarumo prabezdės šiuos metus valdžioje, už jų dar išmaniaisiais metano apskaitos skaitliukais neaprūpintų pasturgalių, kuriais tegalvoja, veikliems vyrukams sėkmingai nusavinant mūsų viešuosius finansus ir užsigrobiant nacionalinius aktyvus (dar nepastebėjote, kad jau sugrįžta naujieji Linksmieji 90-ieji?), taip juk nesant kam tas abiejų lyčių agresyvias bobas, atsiprašant, čia pakeistų (iš sorošėkų šaikos – tik kita gauja tokių pačių sorošėkų?).

Todėl vėl perkopijuosiu save, kas išsipildė ir, deja, toliau tęsis šiais 2023-čiaisiais metais:

Bet toliau galima tą tekstą jau skaityti žodis žodin – nes viskas, su nereikšmingomis išimtimis, išsipildė.

Tai kam man dar kartotis citatomis, pridedant “na, ar nesakiau!“ ir “štai ir vėl kas jūsų toliau laukia!“?

Liūdniau, kad išties taip faktiškai galima kitiems metams tas pačias prognozes ir toliau palikti, papildant tik mano intarpais apie Lietuvą ankstesnėse šio ciklo dalyse – tos kvaišos bei durniai su iniciatyva juk ir toliau lieka ateinantiems metams valdžioje, o jokios realios opozicijos nebuvo, nėra ir, panašu, dar nebus:

  • vis dar mus “puls rusai“ – nepaisant to, kad mūsų URM dėka Lietuva, buvusi tokiu vidiniu psichočernobyliu™, dabar vos per metus jau tapo labiausiai kaimynus ir netgi didesnius prekybos partnerius puldinėjančia regionine toksiška kloaka;
  • vis dar bus begėdiškai išvagiami viešieji finansai, dabar nukreivinant dar ir nacionalinius aktyvus, tuo pačiu susidariusias skyles biudžete sprendžiant tik mokesčių kėlimu jums ir dar spėriau didėsiančiu biudžeto deficitu, dengiamu paskolomis (ne veltui kompradorinė iždo kvaiša PIŠ mergautine pavarde jau gavo “geriausio Europos finmin“ titulą iš Lietuvai skolinančių bankininkų – atsidėkojo, aha);
  • ir, trečia, taip ir toliau emigracija bus skatinama oligarchinio verslo, spaudžiančio savo pasistatytą valdžiukę, turinčią nuo seno nacionalinį tikslą ir “europrogresinę“ zadaniją šalyje sumažinti perpus čiabuvių populiaciją, tuos spėriai nykstančius vartotojus ir darbo jėgą pakeičiant įvežtiniais gastarbaiteriais iš trečiųjų šalių.

Ir taip pat belieka pakartoti, ką jau per metus įsitikinome, kad tų “pokyčių po pokyčių“ link LR Prezidento susisvaigtos “gerovės valstybės“ būti negalėjo ir ateityje toliau negalės.

Ir tuomet ten pat:

Teoriškai, dabar turėtume palankiausią tam politinę situaciją Lietuvoje, kuomet “jaunas ir perspektyvus“ Vakaruose “subrendęs“ valdančiosios partijos lyderis eina URM šefo pareigas, o LR Prezidentas pasirengęs tęsti proamerikietiškiausio savo mentoriaus LR Prezidento Valdo Adamkaus politiką.

Praktiškai, deja, turime realią situaciją, kur jokios kompetencijos (nepainioti su jo “mamulės“ Austėjos prikoučinta arogancija bei senelio sukeltu angažuotumu) neturintis snarglius gavo partiją dovanų ir esamas jam nepriklausančias pareigas tarsi čiulptuką, kad taip mūsų visų gėdai tos savo mažvaikiškos isterijos nesukeltų, besitampydamas demonstratyviuose traukuliuose ant parduotuvės grindų saldainių skyriuje, o esamas LR Prezidentas gi metodiškai yra puldinėjamas valdančiųjų ir jų propagandonų, šį taip efektyviai nušalinus nuo bet kokios ne tik užsienio politikos ir strategijų formavimo.

Jei paguos, tai ar pirmąkart istorijoje mūsų šalies elitas taip ir vėl ruskiams Lietuvą prakruša? Ankstesniais metais sėkmingai vėl į 1940-uosius judėjome, ir gali būti, kad 2022-ieji bus to judesio finaliniu akordu.

Ačiū jankiams, bet britų įtakos agentų masėnų pastangos užtvoti mus ant tranzitinių bėgių į rusų lokomotyvą buvo atidėtos.

* * *

Atidėtos – tai nereiškia, kad atšauktos.

Bet nors tai leido mums praeitus metus dar praegzistuoti.

O ir ekselencijus daugmaž buvo užkukoldintas ant jį atvirai viešumoje tik femdominančios šaikos pavadėlio, apie ką ir prognozavau pernai, kalbėdamas bendrai apie tolimesnę mūsų šalies užsienio politiką:

Deja, bet ne tik titulinis anūkas pasimovė ant JAV establišmento suplanuotos atpildo akcijos [per Taivanį prieš Kiniją], bet ir bendrai valdantieji aršiai kariavo su jo ekselencija ištisus metus, taip efektyviai tą de facto nušalindami nuo bet kokios rimtesnės užsienio politikos strategijos formavimo.

Dėl viso savo toksiškumo šiam neleido netgi atkurdinėti gerų santykių su kaimynais lenkais ir latviais, nekalbant apie įtrauktą šaltąjį karą su Baltarusija, o visos pastangos pelnyti ukrainiečių simpatijas (turint omeny Gitano Nausėdos kalbą ukrainietiškai jų Radoje) tapo tik vemti verčiančių patyčių išsiliejimu mūsų purvasklaidoje.

Aš nemanau, kad šitas politinis trendas pasikeis ir šiais 2022-aisiais metais – ko gero, bus tik dar blogiau, nes neapykantos persunkta politika prie apsiaustos tvirtovės mentaliteto, kuomet kėdutes vis aktyviau ims braškinti netgi formali opozicija, tik labiau savo pasireiškimo aršumu pasieks tas toksines žemumas.

Tą minimą nevykėlį ne tik iš URM derėjo išspirti be teisės likti netgi išvis politikoje, tačiau kol jo pagiežingasis diedukas gyvas, o partiniai banderlogai – ištikimi pagaliau šiemet atgaline data įfiurerintąjąm kaip folks-cūcikai, tol to dar nesulauksime.

Ir tik po to tikėsimės, kad skris vaikis kaip fanera virš Paryžiaus be palauk!

Taip pat manau, kad taip ir Gitano Nausėdos sisifikavimas tęsis šiemet, ir nemanau, kad jis pasirengęs grumtis dėl antros tokios kankyne tik virstančios prezidentinės kadencijos, užleisdamas vietą, matyt, nezabūtkinų sektos Dalytės straponą besimatuojančiai kalbančiai kojinei (kuri laimėjo praeituose rinkimuose pirmąjį turą, primenu!), nes prezidentinės privilegijos ir rentos vis tiek priklauso tokios pačios, nepriklausomai nuo atvargtų kadencijų skaičiaus, o labai persidirbti gyvenime jis niekada juk ir nebuvo linkęs.

Todėl ir šiemet aš nurašyčiau tą politinį nulį į politinių nulių aktyvus – t.y. jokius.

* * *

Analizuoti lietuvišką ekonomiką, kaip ir lietuvišką politiką, yra labai nedėkingas, nes, kaip sakydavęs a.a. Aurelijus “žvelk giliau“ Katkevičius, sunku kalbėti apie tai, ko Lietuvoje nėra.

Pasiūlytas jums sprendimas ekonominės krizės sąlygomis nuo IVA+ bukalaurių koalicijos

Aš jums per savo ekskliuzyvinį interviu Romui “grumpy dzūkui“ Sadauskui-Kvietkevičiui žadėjau krizę Lietuvoje 2019 gale arba, jei pavyks jablonskynės absolventui ir riomerynės mentui, nuspirti tą skarbonkę tolyn (iš dalies pavyko – tarkime, perkėlus darbdavio įsodrintus mokesčius tik ant darbuotojų pečių), tai 2020-ųjų pradžioje.

Ką ir gavote, kaip mano prekiaujamo optimizmo po du už trijų kainą – pasirašykite ir atsiimkite pilną paketą.

Nieko geresnio šiems metams mums čia todėl ir nebežadu, bet ekonominius reiškinius aptarinėsiu verčiau metų eigoje jūsų malonumui.

Tad toliau – kita dalis apie tuos, kur iš aukštybių mus čia prižiūri.


Didelis ačiū rėmėjams Patreon, kur šis įrašas buvo trimis dalimis publikuotas 2023 m. sausio 08, 09 ir 10 dienomis, o taip pat dar dėkoju atskirai pabalsuojantiems savo pinigais per PayPal!